Logo Latitude rgb website
nieuwsbrief sept 2021
De vorige nieuwsbrief is al even geleden, een half jaar zelfs.
In maart was het nog niet helemaal zeker wanneer we weer konden starten met onze opleidingen. Dat was gelukkig weer mogelijk vanaf begin april. De opleidingen vanaf januari t/m juni hebben we toen gegeven in drie maanden tijd. Vier nieuwe groepen en de start van de leergang transformatief leiderschap. Het was een heel gepuzzel en het is allemaal gelukt. Ieder weekend aan het werk, het pinksterweekend vrij waarin we zijn verhuisd en op de eerste vakantiedag is een gezonde kleindochter geboren. Onze zomer kon niet meer stuk.
Groei.
Het gaat goed met het bedrijf. Uitstekend zelf. Voor alle opleidingen dit najaar zijn wachtlijsten, de basisopleiding van januari 2022 is zelfs al vol (incl. paar opties) en de vervolgopleidingen hebben ook niet veel lege plekken meer.

We zijn we daar blij mee en trots op. We merken dat er behoefte is bij mensen om naar binnen te gaan. Om te werken aan zichzelf. Het afgelopen 1,5 jaar heeft bij veel mensen tot gevolg gehad dat men zich afvroeg: is dit het nou, persoonlijk of professioneel? Hoe ga ik om met de grote veranderingen die gaande en aanstaande zijn?

Die stijgende behoefte zorgt er ook voor dat het aanbod van opstellingen stijgt. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen zijn ook nogal wat van 'onze' deelnemers actief vanuit hun bedrijf. Sommige alleen en er zijn ook meerdere samenwerkingen ontstaan.
Wil jij je gegevens in onze volgende nieuwsbrief? We horen het graag. De olievlek van deze prachtige 'methode' breidt zich snel uit!
nieuwsbrief sept 2021 4
Leergang Transformatief Leiderschap
De eerste uitvoering van onze leergang is inmiddels halverwege. Jan Rotmans, Joke Hermsen en Jitske Kramer hebben de deelnemers meegenomen in hun verhaal. Elk blok hebben we verschillende oefeningen gedaan waaronder als vast onderdeel een opstelling. Voor elke deelnemer. En het zal je niet verbazen dat daar prachtige dingen in gebeuren. Dat blijven we dan ook zeker doen.

Een opstelling bijvoorbeeld met representanten voor 'jij' en 'je leiderschap'. Wat belemmert, wat stimuleert, wat heb je nodig? Elke keer weer verrassend.

Op het moment dat ik dit schrijf sta ik op het punt te vertrekken naar Woudschoten voor het vierde blok. Het thema is: 'tevoorschijn komen'. Vanuit de achterliggende periode en de stilte wenkt het perspectief. Caroline Wiedenhof en Joël aan 't Goor vullen beiden een dagdeel met hun verhalen en oefeningen.

Ondertussen bouwen Anita Lesman en ik (Boudewijn) aan de tweede uitvoering die op 14 april 2022 van start gaat. Daniëlle Braun is inmiddels als eerste spreker vastgelegd voor het tweede blok. We hebben plek voor maximaal 14 deelnemers en de eerste aanmeldingen zijn al binnen.

Wil je ook op de hoogte blijven? Dat kan via deze link: op de hoogte blijven.

nieuwsbrief sept 2021 6
Jeugd(zorg)
In de afgelopen jaren hebben we regelmatig deelnemers in de opleidingen die werken met kinderen en/of in gezinnen. We horen dat er behoefte is aan onderling contact om ervaringen uit te wisselen. Hoe kun je familieopstellingen en organisatieopstellingen gebruiken. Wat kan wel en wat kan niet. Hoe breng je het in de organisatie waar je werkt.
Ons idee is om de contactgegevens van alle geïnteresseerden te verzamelen en die dan rond te mailen en het verder over te laten aan jullie zelf. We horen het graag.
nieuwsbrief sept 2021 2
Workshops
Transactionele Analyse
Op 8 en 9 oktober geeft Oranoes Tafrischian weer de workshop Transactionele Analyse. Een twee-daagse waarin de basis van TA aan bod komt en er vooral veel oefeningen worden gedaan.
De workshop gaat door en er zijn nog plekken vrij.

Praktijkdagen
29 en 30 oktober zijn er de praktijkdagen voor iedereen die bij ons een opleiding heeft gevolgd. Twee dagen waarin je vragen kunt stellen, wij een familieopstelling en een organisatieopstellingen begeleiden en er veel tijd is waarin je zelf kunt begeleiden onder supervisie van ons. De een wil zich vooral weer een paar dagen onderdompelen met opstellingen en de ander loopt vanuit het eigen werk tegen vragen aan en wil zich verder ontwikkelen. Iedereen is welkom.
nieuwsbrief sept 2021 7
Wat lees ik nu?
Dit keer noem ik twee boeken, de ene gaat naar binnen en de andere naar buiten.

'Het geschenk' (naar binnen) van Edith Eva Eger gaat over 12 lessen die je leven kunnen redden en de bevrijding die dat oplevert voor onze mentale gevangenissen. Eerder schreef ze al 'De Keuze'. In elk hoofdstuk schrijft ze over een thema, geeft een paar stellingen en eindigt met oefeningen die onderdeel zijn van de les.

Het hoofdstuk 'Niets te bewijzen' gaat over 'de gevangenis van starheid'. Ze stelt daarin: 'niemand groeit door kritiek' en 'als je iets te bewijzen hebt ben je nog steeds een gevangene' waarbij ze duidelijk aansluit bij haar eigen geschiedenis. Het hoofdstuk sluit af met de les: 'behandel anderen als de persoon die ze kunnen worden'. Oefen dat maar eens. Stel je iemand voor met wie je ruzie hebt. Stel je dan de beste versie van die persoon voor. Misschien kun je je ogen dichtdoen en diegene zien als hij/zij wordt omgeven door licht. Leg je hand op je hart en zeg: 'Ik zie jou'.

'Der Grosse Umbruch' (naar buiten) van Klaus Schwab wekte mijn interesse omdat deze titel, en dan vooral de Engelse vertaling 'The great reset' nogal eens werd aangehaald op diverse plekken...... Ik ben er bijna door en vind het een prachtige analyse van alles wat op wereld niveau speelt op dit moment (pandemie en klimaat) en de gevolgen daarvan voor onze economie en maatschappij op macro, micro én persoonlijk niveau.

De auteur, oprichter en voorzitter van het World Economic Forum, geeft ons zijn visie van hoe 'het' verder kan. En daarmee is mijn systemische interesse gewekt omdat de basis, hij schreef het al in het 2e kwartaal van 2020, het 'niet weten' is. Dat biedt mogelijkheden om er met opstellingen naar te gaan kijken. Wat zijn de gevolgen van keuzes voor bedrijven en individuen? Het broeden is gestart en ergens in 2022 komt er vast iets uit. Wordt vervolgd dus.
8B772F9C-97CA-495F-91CD-50BD0FC23F01
AGENDA workshops 2021 / opleidingen 2022

Workshop Transactionele Analyse: 8 en 9 oktober
(deze workshop gaat definitief door)

Praktijkdagen: 29 en 30 oktober

Workshop opstellingen Groningen en Lemmer: zie agenda op de site

2022:
Basisopleiding familieopstellingen 1:
Start 14 januari 2022

Opleiding organisatieopstellingen 1:
Start 4 februari 2022

Basisopleiding familieopstellingen 2:
Start 8 april 2022

Vervolgopleiding familieopstellingen 1:
Start 22 april 2022

Leergang transformatief leiderschap 2022:
Start 14 april
IMG_1024
Wil je meer informatie,
kijk dan op onze SITE, bel of mail ons.


facebook linkedin