Logo Latitude rgb website
boom 1
Het gekozen pad voor ons nieuwe opleidingsseizoen is duidelijk. Zeven opleidingen familieopstellingen/organisatieopstellingen en nog een nieuw leiderschapsprogramma.
In september zijn er al drie opleidingen gestart en a.s. vrijdag begint de opleiding organisatieopstellingen waar door wat afmeldingen er nu nog een paar plekken vrij zijn. Voor het pad naar Lemmer hebben we geen navigatie meer nodig ;-).
bomen 4
Programma leiderschap en het systeem
Inmiddels is ons nieuwe leiderschapsprogramma gestart!
De deelnemers, leiders en begeleiders, hebben in het eerste blok vooral gekeken naar
hun plek in de ordening in het gezin van herkomst en naar hun relatie tot ‘leiderschap’.
In het tweede blok kijken we naar hun plek in de organisatie.
Caroliene Wiedenhof geeft in dit blok een filmlezing.
In het derde en laatste blok volgt verdere integratie en de puntjes op de ï.
In 2023 start dit programma weer op 26 januari. De data van de volgende blokken
volgen binnenkort.
Het leiderschapsprogramma wordt gegeven door Boudewijn en Anita.
bomen 1
IMG-6069
Een nieuwe opleiding?
Inderdaad: er zit nog een opleiding in de pen. Of eigenlijk nog vooral in het hoofd.
De organisatieopstelling is een prachtig instrument maar systemisch werken in organisaties is breder. Het begint bij de eerste ontmoeting met je opdrachtgever en het contracteren. Vervolgens komt het diagnosticeren en het doen van (een) interventie(s). Daarna de evaluatie en het afscheid.
In al deze stappen neem je steeds jezelf mee. Er is een voortdurende wisselwerking tussen jouw systeem en het systeem van de organisatie. Het is een verbreding voor organisatieopstellers.
We gaan hiermee in een kleine groep aan de slag, 8 tot 10 deelnemers en ik geef deze opleiding alleen. De start staat voorlopig gepland voor april 2023, 6 tot 8 dagen en in Lemmer. Meer info volgt.
E76906F3-F3B5-4E31-8514-C8D86E264042
Mijn laatste Camino
Op 27 juni vertrok ik voor de 5e keer naar Spanje voor het lopen van een Camino, de
‘Primitivo’. Een pittige tocht met veel stijgen en dalen door de uitlopers van de
Pico’s in noord-west Spanje.
Dit keer was het anders dan verwacht. Het ‘Camino-gevoel’ kwam niet. Het werd niet
stil, het lukte vaak niet om naar binnen te gaan. Wel mooie wandelingen in een prachtige natuur met veel leuke ontmoetingen en gesprekken. Na 1,5 week wandelen heb ik de bus gepakt naar Santiago de Compostella en daarvandaan drie dagen eerder teruggekomen.
Teleurstelling? Deceptie? Nou, eigenlijk niet. De conclusie getrokken dat het ‘klaar’ is. Geen enkel probleem. Deze ontdekking heb ik alleen daar kunnen doen en dat was al de moeite waard. Mijn gevoel gevolgd ipv volhouden omdat dat de planning was.
Op zoek naar een andere bestemming!
bomen 11
Intervisiegroepen
Er komen steeds meer bedrijven die opgericht zijn door ex-deelnemers van ons en die het systemisch werken gebruiken. Hartstikke leuk om te horen.
Er vormen zich ook steeds vaker intervisiegroepen. De vraag is dan soms naar mailadressen om ex-deelnemers te kunnen bereiken. I.v.m. de privacy doen we dat niet. Op zich is dat jammer omdat er behoefte is om in de eigen regio een groep te hebben. Wat wij wel kunnen doen is een oproep in onze nieuwsbrief plaatsen. Wij geven dan de geïnteresseerden door aan degene die een groep wil starten of van een groep die al bij elkaar komt.
Bij deze een 1e oproep: van Jannie Lourens en Mariëlle Bins van Systemisch werken werkt. Deze intervisiegroep komt in Leeuwarden samen. 5

Laat het ons weten als je (ex-)deelnemer bent en je in onze nieuwsbrief vermeldt wilt worden. Of met je bedrijf, of als je een intervisie groep wilt starten of hebt, of ergens wil aansluiten.
47BE9132-4018-475F-8F79-BEE5713F5763
Workshops
Transactionele Analyse
Op 7 en 8 oktober geeft Oranoes Tafrischian weer de workshop Transactionele Analyse.
Een twee-daagse waarin de basis van TA aan bod komt en er veel oefeningen
worden gedaan.

Praktijkdagen
28 en 29 oktober zijn er onze al bekende praktijkdagen voor iedereen die bij ons een opleiding heeft gevolgd. Twee dagen waarin je vragen kunt stellen, wij een familieopstelling en een organisatieopstelling begeleiden en er veel tijd is waarin je zelf kunt begeleiden onder supervisie van ons. De een wil zich vooral weer een paar dagen onderdompelen met opstellingen en de ander loopt vanuit het eigen werk tegen vragen aan en wil zich verder ontwikkelen.

Beide workshops gaan door en er zijn nog een aantal vrije plekken.
bomen 5
IMG-6058
Het valt soms niet mee om als je het druk of stress hebt, om rust in je hoofd te krijgen. Persoonlijk ben ik dan altijd van plan om te gaan mediteren. Ik weet dat dat goed is. Maar in zulke tijden lukt het me juist niet. Mediteren is dan vaak ondertussen lijstjes maken in mijn hoofd met wat ik nog moet doen of halen bij de winkel. Dat lukt dan wel weer prima ;-).
Wat voor mij wel heel goed werkt is meditatiemuziek. Wat ik al lang geleden heb ontdekt is de muziek die werkt met binaural beats. Kort uitgelegd: 'de beats synchroniseren je hersengolven om een staat van ontspanning, focus, of concentratie te bereiken'. Je moet deze muziek dan wel luisteren met een koptelefoon of oortjes.
Deze muziek is prima te vinden op spotify.
Zelf ben ik nogal van het praktische en maak daarom gebruik van de betaalde app "Meditation Moments'. Daar kan ik direct aanklikken of ik de muziek wil voor slaap, ontspanning of om me te focussen.
Deze app staat vol met allerlei soorten meditaties en muziek.
Aangezien ik nogal wat reclame voor ze maak en een soort ambassadeur ben kan ik nu een 30-dagen link delen waarin je gratis deze app kunt uitproberen. Hier verdien ik zelf helemaal niets aan maar hou wel van handige tips delen. Vandaar.
Dit is de link die je kunt gebruiken: https://ap.lc/SYU7U

Nog een kijktip: De Netflix serie 'Zeytin Ağacı'. Dit is een Turkse serie waar ook gebruik gemaakt wordt van familieopstellingen.
bomen 7
AGENDA 2022
Opleidingen
Basisopleiding familieopstellingen 3: gestart
Leiderschapsprogramma 1: gestart
Vervolgopleiding familieopstellingen 2: gestart
Opleiding organisatieopstellingen 2: Start 30 september

Workshops
Transactionele Analyse: 8 en 9 oktober

Praktijkdagen: 29 en 30 oktober

Opstellingen-avonden in Groningen en Lemmer: zie agenda
De agenda voor de eerste helft 2023 is ook al gevuld.
Als je meer informatie wilt of contact met ons: bekijk onze site, mail of bel.
EF04B92E-5F62-4915-A3EF-9396523EF224Geniet NU

facebook linkedin 
Email Marketing Powered by MailPoet