Logo Latitude rgb website
champagne
20-10-2010 / 20-10-2020
Op 20 oktober bestaan we 10 jaar. Wat is de tijd gevlogen en tegelijk kunnen we ons bijna niet meer voorstellen dat we iets anders deden. Dit werk past zo goed bij ons. Het is en blijft bijzonder om zo te kunnen werken. Onze deelnemers hebben veel geleerd over zichzelf en om het systemisch werken toe te passen in hun eigen werk. Daarnaast hebben we ook heel veel over onszelf geleerd. Was het altijd een feestje? Vaak wel en soms niet. De beginjaren liepen direct heel goed. Als financiële basis hadden we het 20-urige dienstverband van Boudewijn en die heeft hij begin 2013 opgezegd. En vlak daarna kregen we last van de economische crisis. Bedrijven betaalden niet meer voor hun werknemers en ZZP-ers werden minder ingehuurd waardoor ze geen geld hadden om opleidingen te doen. We hebben ons toen regelmatig afgevraagd hoe we de hypotheek moesten betalen en of we nog brood konden kopen. Tegelijk was het voor ons ook duidelijk dat we ons bedrijf niet op zouden geven. Het enige alternatief was om weer part-time in loondienst te gaan. Het is niet nodig geweest, we hebben focus gehouden en ons bedrijf loopt hartstikke goed. We gaan nooit met tegenzin naar de opleidingsdagen en aan het einde van een opleidingsblok proosten we altijd op ons prachtige werk. De basis staat voor ons na 10 jaar nog steeds als een huis.

We hadden mooie plannen om het jubileum te vieren in Portugal. Deelnemers van de afgelopen jaren konden zich hiervoor opgeven. Snel hadden we meer dan 10 aanmeldingen. Het zou een week worden met workshops, vakantie vieren, samen eten en elkaar ontmoeten. Ivm corona hebben we het moeten annuleren. We wilden niet het risico lopen dat de deelnemers of wij besmet zouden worden. Samen in een vliegtuig, samen een week veel bij elkaar zijn. Erg jammer en het is een goede beslissing.
De opleidingen zijn we weer gestart. We werken nu in grotere ruimtes waarin we afstand kunnen houden en er kan goed geventileerd worden. Met wat aanpassingen voor het opstellen gaat dat prima.

We zien ernaar uit om verder te gaan met ons bedrijf en er zijn wat veranderingen in 2021, er komt iets bij en er gaat iets (iemand) af.....
2C14C900-567D-4C7C-8859-01F70A2BE27D
Leergang transformatief leiderschap.

Onze nieuwe, twaalf-daagse leergang transformatief leiderschap staat. Samen met Jorien Weterings heb ik vele uren besteed aan het waarom, wat, hoe en waartoe. Zijn we zelf de diepte ingegaan om te kijken naar onze eigen transformatieve momenten en wat ze voor ons betekend hebben. Met een prachtig eindresultaat.

Een reeks toonaangevende sprekers zoals, Jan Rotmans, Jitske Kramer, Joke Hermsen, Joël aan 't Goor, Caroline Wiedenhof en Engbert Breuker houden inleidingen over transitiekunde, filosofie, spiritualiteit en 'cyaan'. Daar borduren we op voort m.b.v. het systemisch werken in organisaties.

We hopen op een evenredige verdeling van leiders en begeleiders (de laatste met systemische achtergrond).

We zijn bezig met een locatie in de buurt van Amersfoort en de eerste inschrijvingen zijn binnen. Het maximum aantal deelnemers is 24.

Ga hier naar onze website voor een uitgebreide beschrijving of het programma met praktische informatie. Het programma kun je ook hier downloaden.
7342EC1D-5016-4B06-8CDD-0F6EE7B21503
Ineke:
Een verandering in 2021 is dat ik ga stoppen als trainer bij de opleidingen organisatieopstellingen. Mijn hart ligt bij de mensen en hun persoonlijke ontwikkeling en minder bij organisatiezaken.
We hebben Jorien Weterings gevraagd of zij samen met Boudewijn twee keer per jaar de opleiding organisatieopstellingen wil geven. Ze was blij verrast en zei (riep ;-) ) direct: ja, ik wil.
Voor mij zal het de eerste keer wel even slikken zijn omdat ik iets los moet laten wat we samen hebben opgebouwd. Voor Boudewijn zal het ook anders zijn en soms opnieuw moeten afstemmen over hoe en wat. En het klopt voor ons alle drie.
Jorien loopt nu mee met opleiding organisatieopstellingen en went alvast aan de andere plek. Niet meer als deelnemer maar als trainer. Haar ervaringen als trainer en begeleider in organisaties zal ze in kunnen zetten in de opleiding. Hieronder stelt ze zich voor.
Jorien 5
In 2017 kwam het systemisch werken met opstellingen min of meer bij toeval op mijn pad. Het voelde als thuiskomen: ik vond er de taal en de instrumenten die naadloos pasten bij wat ik altijd al voelde maar nooit kon duiden. Bij Latitude opleidingen volgde ik de basis- en vervolgopleidingen Familieopstellingen en Organisatieopstellingen. Door de vele opstellingen die ik daar heb kunnen doen rondom de grote thema’s in mijn leven, kwam mijn eigen ontwikkeling in een ongemakkelijke maar prachtige, vervullende stroomverstelling. De mooiste les die me daaruit is bijgebleven: sta jezelf toe het ‘niet te weten’.
In 2018 zegde ik mijn baan als organisatieadviseur en facilitator bij de Rijksoverheid op om volledig voor mijn eigen bedrijf BROESLI te kunnen gaan. Voor uiteenlopende opdrachtgevers begeleid ik teamsessies in het kader van organisatieontwikkeling. Op zoek naar de verborgen dynamieken die de natuurlijke stroom voorwaarts belemmeren. Bij Latitude opleidingen aansluiten is voor mij een geweldige kans om mijn passie voor het systemisch gedachtengoed en persoonlijke ontwikkeling ook met anderen te delen.
Lees hier meer over Jorien.
99FF5203-5436-4295-8FC2-6112690754BC
Praktijkdagen en Transactionele analyse (TA).

In november zijn er de workshops, die we twee keer per jaar organiseren.
Op 13 en 14 november de TA, gegeven door Oeranoes Tafrischian. TA heeft belangrijke input gegeven aan het systemisch werk. In deze tweedaagse leer je de grondbeginselen, uitgelegd door een vakvrouw.


Op 20 en 21 november zijn er weer praktijkdagen voor onze (ex)deelnemers aan opleidingen. Twee dagen waarin we met elkaar werken met familie- en organisatieopstellingen. Vragen inbrengen, zelf begeleiden, kijken, luisteren. En elkaar ontmoeten natuurlijk. Om fijn te kunnen werken, ook in twee groepen, is het minimum aantal deelnemers 12.
IMG_7097
AGENDA
OPLEIDINGEN
Basisopleiding familieopstellingen 2021 / 1
8,9,10 jan; 5,6,7 feb; 12,13 maart

Leergang Transformatief Leiderschap
14,15 jan; 11,12 feb; 18,19 maart; 29,30 april; 19,20 mei; 17,18 juni

Opleiding organisatieopstellingen 2021 / 1
29,30,31 jan; 5,6,7 maart; 9,10 april

Vervolgopleiding familieopstellingen 2021 / 1 (VOL, wachtlijst mogelijk)
26,27,28 maart; 23,24,25 april; 4,5 juni

Basisopleiding familieopstellingen 2021 / 2
16,17,18 april; 28,29,30 mei; 25,26 juniWORKSHOPS
Transactionele Analyse (TA)
13,14 november (in Lemmer)

Praktijkdagen: 20,21 november

Workshop familieopstellingen Groningen
woensdag 4 november (VOL)
woensdag 2 december

Workshop familieopstellingen Lemmer
woensdag 28 oktober (alleen nog representanten)
woensdag 25 november
IMG_1020


Voor meer informatie, kijk op onze SITE , bel of mail ons.

facebook linkedin