Logo Latitude rgb website
Latitude opleidingen & advies bestaat vandaag 12,5 jaar!

In juli 2010 besloten wij, na de opleiding relatietherapie bij Phoenix en op weg naar onze vakantiebestemming in Frankrijk: we gaan opleidingen geven en dan op onze manier! Een startdatum was snel geprikt: 20-10-2010.
Nu, 12,5 jaar later zijn we trots op wat we hebben gerealiseerd:
een opleidingsinstituut voor familie- en organisatieopstellingen.

In 2011 startte de eerste opleiding in 'De Noarderpleats' in Smallebrugge.
Een aantal jaren later verkasten we naar hotel Iselmar in Lemmer. Op de 3e verdieping genieten we gemiddeld 25 weekenden per jaar van de ontwikkeling van onze vele deelnemers.

Ineke begeleidde vele jaren cliënten met persoonlijke coaching, relatietherapie en ouders/partners van samengestelde gezinnen. Boudewijn schreef een boek over organisatieopstellingen, doet regelmatig opstellingen bij bedrijven en teams, ontwikkelde en verzorgt een leiderschapsprogramma en als laatste ook nog een vervolgopleiding organisatieopstellingen. (zie elders in deze nieuwsbrief)

Het waren vooral veel 'ups' en af en toe ook 'downs'. Wij als niet geboren ondernemers startten een bedrijf. Beide opgevoed met de regel dat je niet te veel risico's neemt. Dus oa geen baan opzeggen die vastigheid en duidelijkheid biedt.
Er komt natuurlijk veel bij kijken als je een bedrijf hebt. Een website, administratie, adwords advertenties om klanten te bereiken en het meegaan met wat er wel en soms ook niet is. Na de start ging het snel goed en binnen twee jaar hadden we onze banen opgezegd. En toen kwamen de gevolgen van een economische crisis en weinig deelnemers. Vrijwel geen inkomsten dus. We stonden op een kantelpunt. Gaan we door met het bedrijf of weer een baan zoeken. Het stoppen voelde zo niet goed en gelukkig hebben we het niet gedaan.
Vanaf 2020 kwam Corona en de bekende maatregelen. We hebben een minuut gesproken of we online les zouden gaan geven of niet. Daar waren we snel uit, geen online opleidingen omdat we dan niet de kwaliteit konden bieden waar we voor staan. Het waren best spannende jaren met een paar keer een aantal maanden niet mogen werken (wat extra kilo's en veel grijze haren erbij). Gelukkig konden we daarna weer volop aan de slag. Was wel weer een lesje in ondernemerschap.

Rijk zijn we zeker geworden in de afgelopen 12,5 jaar. Niet zozeer financieel (we klagen echt niet) maar wel doordat we werk hebben met zoveel zingeving, we onszelf persoonlijk hebben kunnen ontwikkelen, twee kleindochters rijker zijn en sinds twee jaar in een heerlijk huis wonen.
We zijn inmiddels 64 en 63 jaar. Tijd om te stoppen? Voorlopig in ieder geval niet. We worden elke dag nog blij van het mooie werk dat we doen.

IMG-6069
NIEUW: vervolgopleiding organisatieopstellingen


Het heeft een tijdje geduurd, maar uiteindelijk is het er toch gekomen: de vervolgopleiding organisatieopstellingen. Een mooie combi van het systemisch werken en mijn bedrijfskundige achtergrond. Zoals het nu lijkt mijn laatste product. Een ronde cirkel?

In deze nieuwe opleiding ga je kijken wat er meer komt kijken bij (systemisch) werken in en met organisaties en teams. Onderwerpen zijn o.a. contracteren, systemisch diagnosticeren en kijken naar de ontmoeting tussen jou en je opdrachtgever op identiteitsniveau. Voor iedereen die op identiteitsniveau wil werken in de ontmoeting.

Elke deelnemer doet in elk blok een opstelling die begeleidt wordt door een mede-deelnemer. Je schrijft reflectieverslagen en doet een 'bureau'-presentatie.

Een 8-daagse, intensieve opleiding voor max. 8 deelnemers die minimaal een opleiding organisatieopstellingen hebben afgerond. De start is op 10 mei. Deze gaat door en er zijn nog drie plekken.

Kijk hier voor alle informatie!
Onze ontwikkeling?


In 2010 hebben we onze opleidingen vormgegeven. Een basisopleiding, een vervolgopleiding familieopstellingen en een opleiding organisatieopstellingen. Alles vanuit onze visie op systemisch werken. Die hadden we niet opeens, maar was opgebouwd in de vele jaren dat we zelf opleidingen volgden bij veel collega instituten.
Veel geleerd en ook op een aantal gebieden hoe we het anders wilden doen.

De laatste jaren zijn het 'programma leiderschap en het systeem' en de 'vervolgopleiding organisatieopstellingen' er nog bijgekomen.

Onze visie bestaat nog steeds. Qua inhoud het waarnemen, het lege midden, de binding, ordening en balans, het werken met modules.
En vooral ook het werken in kleine groepen. Tegenwoordig met maximaal 16 deelnemers en twee trainers.
Qua vorm het welkom heten in een veilige omgeving waarin iedereen met alles een plek heeft. Iedereen alle opstellingen tijdens de opleiding doet en wij voor, tijdens en (ook lang) na elke opleiding(sdag) beschikbaar zijn.

Onze ontwikkeling zit vooral in ons zelf. Door het vele contact met deelnemers, de opgebouwde ervaring in het opstellen, de zelfstudie en zelfervaring, de onderlinge gesprekken en de vele boeken en andere info die we erop naslaan. Het verbreedt zich waardoor het verdiept. Waardoor we minder woorden nodig hebben en meer ons zelf kunnen zijn. Waardoor we vaker stil kunnen zijn om te laten zijn wat er is.

Uitbreiding is er wel in de afgelopen jaren geweest met de komst van Anita Lesman die samen met Boudewijn de organisatie- en leiderschapsopleidingen geeft.
En Oranoes Tafrischan die een aantal keren per jaar een workshop Transactione Analyse geeft.

We zien natuurlijk ook de ontwikkeling om ons heen. Het steeds groter en diverser wordend aanbod. Daar zijn we soms blij mee en soms niet. Zeker niet alles komt overeen met onze visie. Maar het systemisch werken wordt er wel steeds bekender door en de onderstroom vaker opgezocht. Uiteindelijk komen die mensen bij ons die bij ons en onze visie passen. Concurrenten hebben we nog steeds niet. Alleen concollega's. En een deel daarvan leiden we zelf op. Steeds meer.

Misschien past 'groot geworden door klein te blijven' bij ons?
AGENDA
Opleidingen
Vervolgopleiding organisatieopstellingen (nieuw): 10 mei
Basisopleiding familieopstellingen: 8 september
Vervolgopleiding familieopstellingen: 15 september
Opleiding organisatieopstellingen: 29 september


Leiderschap en het systeem: 20 september


Workshops
Praktijkdagen: 22 en 23 september
Transactionele Analyse: 6, 7, 8 oktober

Opstellingen-avonden in Groningen en Lemmer: zie agenda

Als je meer informatie wilt of contact met ons: bekijk onze site, mail of bel.20-10-2010 / 20-04-2023


We vliegen nog een tijdje verder.

facebook linkedin 
Email Marketing Powered by MailPoet