Logo Latitude rgb website
IMG_8259
Waark, wurk, wark, werrek, wèèrk, werk.
Vul maar in hoe je het noemt.
De zomerperiode is vaak een tijd om je al starend af te vragen of dit het is. Wil je zo werken, wil je zo leven, wil je zo je dagen vullen. Het maakt niet uit of je een betaalde baan hebt of niet. Werk zal er binnenshuis en/of buitenshuis zijn.
Geeft het energie? Kan het anders? Zitten er nog oude stemmetjes die zeggen dat je nuttig bezig moet zijn?

Uiteraard hebben wij ons dat ook afgevraagd. Zeker gaan we verder met ons werk.
Wel is het de bedoeling om wat vaker in de vlammetjes te staren en niks te doen.
Wij zitten op dit moment in een tussenfase. Bezig met voorbereidingen voor de opleidingen die starten in september. En ook genieten van de rust. Een aantal keren naar het 10-daagse festival Noorderzon om wat rond te slenteren en heerlijk met verschillende mensen bij te kletsen over het leven.
CRKBO-geregistreerde-instelling_rgb
Accreditatie, registratie, certificering.
We staan geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Daardoor zijn we voor de opleidingen vrijgesteld van BTW.

Er zijn meer dan 100 beroepsverenigingen in Nederland met elk hun eigen regelgeving waar je, als je daarbij bent aangesloten, jaarlijks PE-punten (Permanente Educatie) moet halen. Op dit moment hebben de volgende beroepsverenigingen onze opleidingen geaccrediteerd voor PE-punten:
-Basisopleiding familieopstellingen: NOBCO, SKJ, NBVH, SRVB, StiR.
-Vervolgopleiding familieopstellingen: NOBCO, SKJ (nieuw).
-Vervolgopleiding organisatieopstellingen: NOBCO, SRVB.
Ben je ook aangesloten bij een beroepsvereniging en wil je graag PE-punten? Laat het even weten, dan kijken we naar de mogelijkheden.

Je ontvangt bij ons voor elke opleiding een certificaat van deelname.
kwaliteit & geld
Ben je beter als je meer geld vraagt?
Net kreeg ik een telefoontje van iemand met een vraag over een workshop. Hij wilde graag een opstelling doen en zocht de juiste plek. Wat hem bezighield was onze kwaliteit. Ergens anders moest hij zes keer zoveel betalen voor een opstelling. Hij was eerlijk en vroeg zich af of we goed genoeg …
Meer lezen
7-7-2010 10-07-03.NEF-001
In september start ik, Boudewijn, met de opleiding 'professionele begeleiding van organisaties' bij Phoenix opleidingen in Utrecht. Een soort "kroon op mijn werk".
De enige opleiding op dit gebied in Nederland. (en ver daar buiten) De ondertitel is: Hoe dien ik de gezondheid van organisaties en mensen in organisaties op het snijvlak van organisatiethematiek en persoonlijke thematiek?

Breder dus dan alleen werken met organisatieopstellingen. De afgelopen jaren heb ik voor meerdere bedrijven en teams gewerkt met workshops organisatieopstellingen en teamcoaching. De opleiding biedt een breder instrumentarium, een bredere benadering, uiteraard wel vanuit systemisch perspectief. Zo word ik ook breder inzetbaar. Het is ook 'voedend' om weer een keer op een deelnemersstoel te zitten ipv de trainersstoel.

Eerder volgden we bij Phoenix al vele andere opleidingen en trainingen en zijn we fan van de manier waarop het systemisch werk daar wordt gebracht. Niet voor niets is 'Vonken van Verlangen' van Wibe Veenbaas voor ons het mooiste boek over systemisch werken.
IMG_1667
Op 1 oktober verzorg ik (B) een workshop 'Organisatieopstellingen voor ondernemingsraden' op de studiedag voor ambtelijk secretarissen (AS) van Vakmedianet in Utrecht. Het thema is de rol van de ambtelijk secretaris bij verandertrajecten. Naast een algemene inleiding zal ik daar dus zeker ook specifiek aandacht aan besteden.
IMG_0516 1
Ineke en Marian Nissink hebben inmiddels drie workshops organisatieopstellingen gegeven. Het is voor zzp-ers en werknemers die op een kruispunt in hun leven staan en mogelijk een andere weg in willen slaan. Wat er op deze dagen gebeurt, is niet te beschrijven. Dat kun je alleen maar voelen: transformatie.
Op 19 september heb je nog een kans om mee te doen.
b1ca8a05-329c-4590-a0de-415e98b88d05
Eind juni / begin juli liep ik, Boudewijn, mijn 4e Camino. Dit keer een gedeelte van de Via de la Plata, de zilverroute, van Salamanca naar Santiago. Het eerste deel vooral heet en droog. En stil ook vooral. Die stilte heb ik bewust opgezocht na een enerverend jaar. Veel alleen geweest, maar niet eenzaam. Prachtige inzichten op onverwachte momenten. En een emotionele aankomst in Santiago.
Basisopleiding familieopstellingen
6,7,8 september; 4,5,6 oktober; 8,9 november
Vervolgopleiding familieopstellingen
13,14,15 september; 11,12,13 oktober; 15,16 november
Opleiding organisatieopstellingen
27,28,29 september; 1,2,3 november; 13,14 december

Workshop voor loopbaanvragen
19 september

Workshop Transactionele Analyse
27,28 september

Praktijkdagen
29,30 november

2020
Basisopleiding familieopstellingen
10,11,12 januari; 7,8,9 februari; 13,14 maart
Vervolgopleiding familieopstellingen
31 ja 1,2 februari; 6,7,8 maart; 27,28 maart
Opleiding organisatieopstellingen
17,18,19 april; 15,16,17 mei; 12,13 juni
IMG_0016
facebook linkedin 
MailPoet