Jorien Weterings

Drie jaar geleden wilde ik me, zonder enige achtergrond in het systemisch werk, graag verdiepen in het werken met organisatieopstellingen en kwam ik na wat Googlen uit bij Latitude. Na enig tegensputteren heb ik eerst de basisopleiding familieopstellingen gevolgd – verplichte kost voordat je de opleiding organisatieopstellingen kunt doen.

Vooraf zag ik de noodzaak niet zo, maar het werd me al tijdens de eerste ochtend glashelder hoe belangrijk het is om eerst grondig met je eigen thema’s vanuit je systeem van herkomst aan de slag te gaan, voordat je kunt begrijpen en doorvoelen van hoeveel belang en invloed dat is op alle andere systemen waarvan je deel uitmaakt. Dat is ook nodig om ook anderen een veilige bedding te kunnen bieden. Onmisbaar als je zelf opstellingen wil gaan begeleiden en vanuit de onderstroom mensen of organisaties gaat coachen.

Inmiddels heb ik naast de basisopleiding familieopstellingen en de opleiding organisatieopstellingen ook de vervolgopleiding familieopstellingen afgerond. Daarnaast heb ik een aantal praktijkweekenden van Latitude bijgewoond en een fantastische dag met opstellingen voor ondernemers.

De manier waarop Boudewijn en Ineke hun opleidingen verzorgen en opstellingen begeleiden heeft enorm veel betekend voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze zijn beiden op hun eigen manier, vanuit hun eigen ervaringen en kennis, zeer betrokken bij de deelnemers. Voelen vanuit rust goed aan wat er nodig is, zowel voor de individuele deelnemers als voor de hele groep. Tijdens de opleidingen die ik bij Latitude volgde, zorgde dat ervoor dat ik er alles en precies datgene uithaalde wat voor mij nodig en het meest leerzaam was, niet meer, niet minder en niet anders.

Met toewijding, muziek, ontzettend veel kennis, humor en oprechte aandacht zorgen Boudewijn en Ineke voor een veilige en warme sfeer tijdens de opleidingsdagen. De afwisseling van theorie met opstellingen rondom actuele vragen van deelnemers maakt dat je de theorie ook direct kunt vertalen naar de praktijk. Behalve tijdens de basisopleiding leer je ook al snel zelf opstellingen te begeleiden. Dat heeft mij inmiddels volledig gegrepen. Pas wel op voordat je aan deze opleidingen begint: als je eenmaal leert kijken door een systemische bril, dan kan je die bril niet meer afzetten. Het is net als leren fietsen, je kan het niet meer ‘ontleren’. Het heeft mijn wereld voorgoed veranderd, en dat komt voor een heel belangrijk deel door de bezieling die Boudewijn en Ineke meebrengen in alles wat ze doen. Dankjulliewel daarvoor!

Jorien Weterings
(Oprichter, facilitator en teamcoach
BROESLI | faciliteert vooruitgang)