Workshop familieopstellingen / organisatieopstellingen

In een workshop kunnen deelnemers persoonlijke en/of organisatievragen inbrengen waarmee in een opstelling wordt gewerkt. De overige deelnemers fungeren daarbij als representant of toeschouwer.

In een opstelling werken we met de verschillende onderdelen van het systeem.

Daarbij zijn er drie uitgangspunten:

  1. Iedereen heeft een plek (Binding)
  2. Er is een bepaalde hiërarchie (Ordening)
  3. Er is balans tussen geven en nemen (Balans) Deze uitgangspunten worden vaak samengevat tot BOB: Binding, Ordening, Balans.

Een opstelling werkt met representerende waarneming. Degene die het probleem inbrengt, kiest zijn of haar representanten. Zij vertegenwoordigen mensen of begrippen die een rol spelen bij beantwoording van de vraag. De representanten geven weer wat ze ervaren op de plek waar ze zijn neergezet. Zij hoeven daar verder niets voor te doen; het is een ‘representerende waarneming’. De begeleider doet vervolgens interventies zoals representanten verplaatsen.

Familieopstellingen / organisatieopstellingen Groningen

Elke eerste woensdagavond van de maand organiseren we een workshop opstellingen in Groningen. Per avond doen we twee opstellingen. De workshop is van 19.30 – 22.00 uur en vanaf 19.15 uur staat de koffie/thee klaar. Je bent geheel vrijblijvend welkom als vraagsteller, representant of belangstellende. Aanmelden

Locatie

De avondworkshop opstellingen Groningen is bij EdanZ, centrum voor ontmoeting en ontwikkeling. Adres: Van Oldenbarneveltlaan 6. Gratis parkeren ‘voor de deur’.

Kosten

De kosten voor de avondworkshop opstellingen Groningen zijn € 20 voor representanten en € 50 voor als je een vraag inbrengt.

Familieopstellingen / organisatieopstellingen Lemmer

Een keer per twee maanden op de vierde woensdagavond van de maand  organiseren we ook een workshop opstellingen in Lemmer. Per avond doen we twee opstellingen. De workshop is van 19.30 – 22.00 uur en vanaf 19.15 uur staat de koffie/thee klaar. Je bent geheel vrijblijvend welkom als vraagsteller, representant of belangstellende. Aanmelden

 

Locatie

De avondworkshop opstellingen is hotel Iselmar, Platte Dijk 16, Lemmer.

Kosten

De kosten voor de avondworkshop opstellingen Lemmer zijn € 20 voor representanten en € 50 voor als je een vraag inbrengt.

Data en aanmelden 

Kijk op de Agenda voor de data, neem contact op of ga direct naar Aanmelden. Je ontvangt een bevestiging met verdere informatie.