Onze opleidingen familieopstellingen en organisatieopstellingen.

Ook in 2022 zijn verschillende opleidingen te volgen.

De basisopleiding familieopstellingen, om te leren wat systemisch werken is en zelf te ervaren wat het voor jou betekent. Leren door zelf-ervaring.

Daarna kun je verder met de vervolgopleidingen familieopstellingen en/of de opleiding organisatieopstellingen. Ook hier is steeds je eigen situatie (privé / werk) het uitgangspunt. De opstellingen worden begeleid door de deelnemers die van ons feedback krijgen. Je leert zelf een opstelling te begeleiden en werkt tegelijk ook nog eens aan je persoonlijk leiderschap.

Als je de basis van het systemisch werken (familieopstellingen) ergens anders hebt geleerd stemmen we graag even af of er voldoende aansluiting is.

En in april 2022 start opnieuw de leergang transformatief leiderschap, waarbij het systemisch werk een belangrijke ingang is.

1. De basisopleiding familieopstellingen

In de basisopleiding familieopstellingen leer en ervaar je wat de basis is van het systemisch werken, dit is het fundament voor zowel de familieopstellingen als de organisatieopstellingen.

Systemisch leren werken, denken en kijken  door middel van zelf-ervaring. We richten ons op de kern van de werkwijze, de theorie, het genogram, de uitgangspunten, verschillende modules (zoals bv. volgorde, afbakening, teruggave), systemisch waarnemen en de basishouding.

We besteden uitgebreid aandacht aan je persoonlijke, systemische ontwikkeling. Onze overtuiging is dat je dit werk alleen van buiten kunt doen wanneer je eerst de weg naar binnen bent gegaan. Systemisch zelfontwikkeling in de vorm van de basisopleiding familieopstellingen is de eerste stap. Deze opleiding is voor iedereen die geïnteresseerd is in systemisch werken. In de methode, de kracht en de eenvoud die het geheel biedt.

De basisopleiding familieopstellingen is zowel voor persoonlijke- als voor professionele ontwikkeling.

Kijk hier voor meer informatie.

2. De vervolgopleiding familieopstellingen

De vervolgopleiding familieopstellingen is voor iedereen die zijn/haar kennis van het systemisch werken verder wil uitbreiden. Je leert nog meer systemisch te kijken, zelf familieopstellingen te begeleiden en om 1-op-1 systemisch te werken met vloerankers en voorwerpen (tafelopstellingen).

We bieden veel ruimte om te oefenen, te reflecteren en daarmee ook je eigen persoonlijk leiderschap te ontwikkelen.

Kijk hier voor meer informatie.

3. De opleiding organisatieopstellingen

In de opleiding organisatieopstellingen leer je het systemisch werken toe te passen met behulp van organisatieopstellingen. Qua instrument en basisprincipes verschillen de organisatieopstellingen niet zoveel van familieopstellingen.

In deze opleiding leer je om nog meer systemisch te kijken en om zelf organisatieopstellingen te begeleiden (in een groep en 1-op-1). De opleiding is voor iedereen die geïnteresseerd is in het toepassen van systemisch werken met en in een bedrijf. Er is veel ruimte om te oefenen in het begeleiden en vraagstukken in te brengen die door collega deelnemers worden begeleid. .

De opleiding is zeer geschikt voor bijvoorbeeld projectleiders, (verander)managers, consultants, trainers, (HRM)adviseurs, (bedrijfs)maatschappelijk werkers en coaches de eerder een (basis)opleiding familieopstellingen (zelfervaring en theorie) hebben gevolgd. Deze opleiding wordt verzorgd samen met Anita Lesman.

Kijk hier voor meer informatie.

Leiderschaps programma

De maatschappij is in transitie en vraagt om nieuwe leiders! Transformatieve leiders, die zelf een persoonlijke transitie al hebben doorgemaakt. In deze leergang, zowel voor leiders als voor begeleiders (met een systemisch fenomenologische achtergrond o.b.v. een opleiding organisatieopstellingen of vergelijkbaar, zoals PBO) werk je aan deze transformatie. Verschillende toonaangevende sprekers houden een inleiding waar we daarna verder mee aan de slag gaan met verschillende werkvormen. Een uniek programma waar we trots op zijn.

In september kijken we naar de mogelijkheden deze leergang opnieuw aan te bieden vanaf april 2023.

In september start ook het nieuwe leiderschapsprogramma: leiderschap en het systeem. Een 8-daags programma waarin we op basis van systemisch werk kijken naar je systeem van herkomst, het systeem waarin je functioneert en hoe deze beter op elkaar aan te sluiten. Kijk hier voor meer informatie.

 

Naast opleidingen kun je bij ons terecht voor: 

Onze opleidingen zijn gecertificeerd,
geaccrediteerd door het CRKBO
en diverse beroepsverenigingen.

workshops:

  • familieopstellingen
  • organisatieopstellingen
  • transactionele analyse (TA)

 

Latitude opleidingen & advies is aangesloten bij de
Ethische-Code van Phoenix opleidingen.

 

en

  • teamcoaching en -begeleiding
  • organisatieadvies
  • zakelijke coaching