1. De basisopleiding familieopstellingen

Je leert en ervaart in de basisopleiding familieopstellingen wat de basis is van het systemisch werken, dit is het fundament voor zowel de familieopstellingen als de organisatieopstellingen.

Systemisch leren werken, denken en kijken gebeurt bij ons door middel van zelfervaring. We richten ons op de kern van de werkwijze, de theorie, het genogram, de uitgangspunten, verschillende modules (zoals bv. volgorde, afbakening, teruggave), systemisch waarnemen en de basishouding. (NB Het gaat in deze basisopleiding over de ‘basis’ van familieopstellingen, van het systemisch werk. Qua persoonlijke ontwikkeling kun je al veel hebben gedaan)

We besteden uitgebreid aandacht aan je persoonlijke, systemische ontwikkeling. Onze overtuiging is dat je dit werk alleen van buiten kunt doen wanneer je eerst de weg naar binnen bent gegaan. Zelfontwikkeling in de vorm van de basisopleiding is de eerste stap. Deze opleiding is voor iedereen die geïnteresseerd is in systemisch werken. In de methode, de kracht en de eenvoud die het geheel biedt.

De basisopleiding familieopstellingen is zowel voor persoonlijk- als voor professionele ontwikkeling.

2. De vervolgopleiding familieopstellingen

Devervolgopleiding familieopstellingen is voor iedereen die zijn/haar kennis van het systemisch werken verder wil uitbreiden. Je leert nog meer systemisch te kijken, zelf familieopstellingen te begeleiden en om 1-op-1 systemisch te werken met vloerankers en voorwerpen.

We bieden veel ruimte om te oefenen, te reflecteren en daarmee ook je eigen persoonlijk leiderschap te ontwikkelen.

3. De opleiding organisatieopstellingen

In deopleiding organisatieopstellingen leer je het systemisch werken toe te passen met behulp van organisatieopstellingen. Qua instrument en basisprincipes verschillen de organisatieopstellingen niet zoveel van familieopstellingen. Het toegangsgebied is wel anders: deze diepen we dan ook verder uit.

Deze opleiding is voor iedereen die geïnteresseerd is in het toepassen van systemisch werken en het kijken naar en denken over het systeem binnen het bedrijf of team.

De opleiding is zeer geschikt voor bijvoorbeeld projectleiders, (verander)managers, consultants, trainers, (HRM)adviseurs, (bedrijfs)maatschappelijk werkers en coaches de eerder een (basis)opleiding familieopstellingen (zelfervaring en theorie) hebben gevolgd.

Er is veel ruimte om te oefenen in het begeleiden en vraagstukken in te brengen.

 

Naast opleidingen kun je bij ons terecht voor: 

Onze opleidingen zijn gecertificeerd,
geaccrediteerd door het CRKBO
en diverse beroepsverenigingen.

workshops:

  • familieopstellingen
  • organisatieopstellingen
  • transactionele analyse (TA)

en

  • teamcoaching en -begeleiding
  • organisatieadvies
  • zakelijke coaching