Onze opleidingen familieopstellingen en organisatieopstellingen.

Met ingang van 1 september 2024 worden alle opleidingen verzorgd door Angelique en Wieke!

De basisopleiding familieopstellingen, om te leren wat systemisch werken is en zelf te ervaren wat het voor jou betekent. Leren door zelf-ervaring.

Daarna kun je verder met de vervolgopleidingen familieopstellingen en/of de opleiding organisatieopstellingen. Ook hier is steeds je eigen situatie (privé / werk) het uitgangspunt. De opstellingen worden begeleid door de deelnemers die van ons feedback krijgen. Je leert zelf een opstelling te begeleiden en werkt tegelijk ook nog eens aan je persoonlijk leiderschap.

Als je de basis van het systemisch werken (familieopstellingen) ergens anders hebt geleerd, stemmen we graag even af of er voldoende aansluiting is.

Als je tenslotte (ergens) een opleiding organisatie opstellingen hebt gevolgd en er echt mee aan de slag wilt, volg dan ook onze opleiding systemisch werken in teams en organisaties.

1. De basisopleiding familieopstellingen

In de basisopleiding familieopstellingen leer en ervaar je wat de basis is van het systemisch werken, dit is het fundament voor zowel de familieopstellingen als de organisatieopstellingen.

Systemisch leren werken, denken en kijken  door middel van zelf-ervaring. We richten ons op de kern van de werkwijze, de theorie, het genogram, de uitgangspunten, verschillende modules (zoals bv. volgorde, afbakening, teruggave), systemisch waarnemen en de basishouding.

We besteden uitgebreid aandacht aan je persoonlijke, systemische ontwikkeling. Onze overtuiging is dat je dit werk alleen van buiten kunt doen wanneer je eerst de weg naar binnen bent gegaan. Systemisch zelfontwikkeling in de vorm van de basisopleiding familieopstellingen is de eerste stap. Deze opleiding is voor iedereen die geïnteresseerd is in systemisch werken. In de methode, de kracht en de eenvoud die het geheel biedt.

De basisopleiding familieopstellingen is zowel voor persoonlijke- als voor professionele ontwikkeling.

Kijk hier voor meer informatie.

2. De vervolgopleiding familieopstellingen

De vervolgopleiding familieopstellingen is voor iedereen die zijn/haar kennis van het systemisch werken verder wil uitbreiden. Je leert nog meer systemisch te kijken, zelf familieopstellingen te begeleiden en om 1-op-1 systemisch te werken met vloerankers en voorwerpen (tafelopstellingen).

We bieden veel ruimte om te oefenen, te reflecteren en daarmee ook je eigen persoonlijk leiderschap te ontwikkelen.

Kijk hier voor meer informatie.

3. De opleiding organisatieopstellingen

In de opleiding organisatieopstellingen leer je het systemisch werken toe te passen met behulp van organisatieopstellingen. Qua instrument en basisprincipes verschillen de organisatieopstellingen niet zoveel van familieopstellingen.

In deze opleiding leer je om nog meer systemisch te kijken en om zelf organisatieopstellingen te begeleiden (in een groep en 1-op-1). De opleiding is voor iedereen die geïnteresseerd is in het toepassen van systemisch werken met en in een bedrijf. Er is veel ruimte om te oefenen in het begeleiden en vraagstukken in te brengen die door collega deelnemers worden begeleid. .

De opleiding is zeer geschikt voor bijvoorbeeld projectleiders, (verander)managers, consultants, trainers, (HRM)adviseurs, (bedrijfs)maatschappelijk werkers en coaches de eerder een (basis)opleiding familieopstellingen (zelfervaring en theorie) hebben gevolgd. Deze opleiding wordt verzorgd samen met Anita Lesman.

Kijk hier voor meer informatie.

Als je nog verder wilt, volg dan de vervolgopleiding organisatieopstellingen.

4. De opleiding systemisch werken in teams en organisaties

In de opleiding systemisch werken in teams en organisaties leer je breder systemisch te werken en is de opstelling een instrument uit je aanbod. Je kijkt naar wat een contractbespreking voor jou betekent en leert diagnosticeren. Ook schrijf je een persoonlijk verslag en doe je een presentatie van je bedrijf.

De opleiding is bestemd voor iedereen die werkt met organisatieopstellingen in bedrijven en/of teams. Zelfstandig of vanuit een bedrijf. Als vooropleiding is een opleiding organisatieopstellingen verplicht.

Kijk hier voor meer informatie.

workshops:

  • familieopstellingen
  • organisatieopstellingen
  • transactionele analyse (TA)

 

Latitude opleidingen & advies is aangesloten bij de
Ethische-Code van Phoenix opleidingen.

 

en

  • teamcoaching en -begeleiding
  • organisatieadvies
  • zakelijke coaching