Boudewijn Lemstra en Ineke Geertsema hebben op 20-10-2010 Latitude opleidingen opgericht. Op 6 juli 2024 dragen zij het over aan de nieuwe eigenaar.

Boudewijn Lemstra

 

 

Is zoon, vader, partner, broer, stiefvader en opa, hardloper, auteur, Camino-loper, drummer en 64.

In 2003 ben ik begonnen met NLP en zo in aanraking gekomen met het systemisch werken: familieopstellingen en organisatieopstellingen. Dat heeft me nooit meer losgelaten. Dit is het pad dat mij gekozen heeft….
‘De mooiste momenten in dit werk zijn de diepe stiltes die je soms kunt horen. Dan gebeurt er iets; daar moeten we zijn’.

Sinds die tijd staat het systemisch werken centraal bij mijn werk en verder gevolgde opleidingen en workshops. Systemisch werken in teams en organisaties, ook met organisatieopstellingen, is inmiddels mijn specialiteit. Met een bedrijfskundige achtergrond en ervaring in diverse (ICT, relatiebeheer, projectleiding en OR)-functies leef ik me snel in in organisatievraagstukken. Ik werk graag in kortere of langere begeleiding van diverse (van management- tot zelfsturende- zelforganoserende- en scrum-) teams en professionals. In de zakelijke- en teamcoaching ben ik empathisch én recht door zee: je moet bij de wond zijn om te kunnen helen. Snel en to the point. De mens centraal. Zo werk ik ook als (agile)team- en organisatiecoach. Dienend leiderschap. Daarom zijn ook ons 'programma leiderschap en het systeem' en de vervolgopleiding 'Systemisch werken in teams en organisaties' speerpunten.

Mijn eerste boek over organisatieopstellingen is in maart 2016 verschenen. Een tijdloze, praktische handleiding voor wat je er allemaal mee kunt: Eerste Hulp Bij Organisatievraagstukken.

Sinds 2021 ben ik ook scrum-master, productowner en agile-leadership coach en ontwikkel instrumenten om daarmee systemisch te werken, om scrum-teams en agile-organisaties te begeleiden.

Samen met Ineke Latitude opleidingen vormen, opleidingen geven volgens onze visie is een unieke ervaring.

Bekijk mijn LinkedIn profiel.

Ineke Geertsema

Is dochter, moeder, partner, oma, zus, stiefmoeder.

In 2003 ben ik gestart met een NLP-opleiding waar mijn kennismaking met familieopstellingen begon. Ik werd (aan)geraakt door het systemisch werken. Het boek ‘Vonken van verlangen’ heb ik direct gekocht en alleen al door het lezen werden mij dingen duidelijk over mezelf. ‘Oh, daarom….’

Vele opleidingen en workshops (NTI-NLP, Phoenixopleidingen, Hellinger Instituut) hebben mij verder gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling. Met steeds als basis de link met het systemisch werken. Welkom is het grootste woord wat ik mezelf heb kunnen geven.

Door een fikse burn-out ben ik goed gaan onderzoeken wat de reden daarvan was en wat ik vanaf dat moment wilde. In 2006 ben ik voor mezelf begonnen als coach na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt in administratieve, coördinerende en facilitaire functies.

In 2010 zijn Boudewijn en ik gestart met Latitude opleidingen. Opleidingen geven op onze eigen (wijze) manier.

Hier doe ik waar mijn hart ligt. Systemisch werken met mensen. Een tijdje meelopen met de deelnemers op hun weg.

Iedere opleidingsdag is bijzonder en het voelt als een groot cadeau dat ik dit werk kan doen.

Bekijk mijn LinkedIn profiel.

Angelique Rongen

Is dochter, moeder, partner, zus, stiefmoeder, vriendin.

In 2017 ging de organisatie waar ik werkte reorganiseren. Ik voelde al langer dat ik het roer om wilde gooien en echt iets anders wilde gaan doen. Ik ben toen gestart met een 2-jarige coachopleiding. Tijdens deze opleiding kwam ik voor de eerste keer in aanraking met Systemisch Werk. En ik werd meteen geraakt. Magisch vond ik het. Ongelofelijk dat je zo snel inzicht krijgt in dat wat er speelt. Het liet me ook niet meer los. Hier wilde ik meer van weten.

Na het afronden van de coachopleiding ben ik gestart met mijn eigen coachpraktijk en werk ik voor nu nog een aantal uren in loondienst. Daarnaast ben ik me verder gaan verdiepen in het systemisch werk door het volgen van diverse opleidingen. Tijdens deze opleidingen ben ik met mijn eigen thema’s aan de slag gegaan. Puzzelstukjes vielen voor mij op hun plek. Keer op keer ging er een laagje af. Het mooie vind ik dat datgene zich laat zien wat je op dat moment nodig hebt om verder te komen. Het staat letterlijk en figuurlijk voor je en wordt zichtbaar, je kunt er niet meer omheen. Het systemisch werk heeft mij ten diepste geraakt en ervoor gezorgd dat ik anders kijk, naar mezelf maar ook naar anderen en ook naar alle andere systemen waar ik dagelijks mee te maken heb zoals bijvoorbeeld de organisatie waar ik werk.

Vanaf 2017 ben ik een andere koers gaan varen. Dit was een hele mooie vooruitgang. Ik heb veel geleerd, gevoeld, me verzet en ook weer toegelaten, gehuild en gelachen mezelf steeds beter leren kennen en milder geworden. Nu 7 jaar later weet ik dat klopt wat Stef Bos zo mooi schrijft: “de onderstroom, die niemand ziet, de richting bepaalt op elk gebied”. Een keerpunt in mijn leven komt eraan. Ik ga nu mijn droom waar maken, mijn verlangen volgen en samen met Wieke opleidingen geven in systemisch werk, een tijdje meelopen met mensen die de opleiding komen volgen, voor hun eigen of hun professionele ontwikkeling. Je bent van harte welkom!

Bekijk mijn LinkedIn profiel.

Wieke Lefeber

Is dochter, moeder van 4 tieners, echtgenote, zus, trainer en coach.

In 2010 maakte ik voor het eerst kennis met coaching. En het was meteen duidelijk: dit is wat ik zelf ook wil gaan doen. Het werd mijn stip op de horizon: ik wil coach worden! Het was bepaald geen voor de hand liggende keuze, met mijn achtergrond in de wiskunde en de software ontwikkeling bij een high-tech bedrijf. Maar mensen ontwikkelen had duidelijk mijn hart, veel meer dan software ontwikkelen. Ik volgde meerdere coachopleidingen, wat een stevig fundament in ondermeer NLP, Transactionele Analyse en Verbindende Communicatie opleverde. In 2015 was het tijd om mijn Verlaat Verdriet aan te kijken, het verdriet en de rouw als gevolg van het verliezen van mijn vader op 3-jarige leeftijd. Het waren mijn eerste stappen in de wereld van rouw- en verliesbegeleiding, traumaheling en lichaamsgerichte therapie. Èn dat was het moment dat ik voor het eerst in aanraking kwam met Systemisch Werk. Magisch vond ik het. Fascinerend. Het werd zichtbaar en voelbaar wat al die jaren zorgvuldig weggestopt was geweest, waar mijn hoofd geen weet meer van had of waar nooit woorden voor geweest waren omdat het uit een pre-verbale fase stamde. En doordat ik het in een opstelling voor mijn ogen zag ontvouwen, kon ik het ook voor waar aannemen.

In eerste instantie ben ik vaak vraagsteller in familieopstellingen en traumaopstellingen geweest om te helen van mijn eigen vroegkinderlijke trauma’s. Daarna ontstond het verlangen om het ook zelf in te kunnen zetten in mijn coachpraktijk. Omdat het zo krachtig is. Omdat het naar het bewuste brengt wat gezien mag gaan worden. Om vanuit daar te kunnen helen, te kunnen verweven in je leven. En met hernieuwde kracht en energie verder te kunnen.

Als ik terugkijk op mijn pad van ont-wikkeling, van ont-dekken wie ik in de kern ben, van loslaten wat me niet meer dient, dan zie ik op dat pad diverse leermeesters die een stukje met me mee liepen. Die me steunden, die me tot wezenlijke inzichten hielpen komen, die me suggesties gaven hoe daar mee aan de slag te gaan, die me bemoedigden als het moeilijk of spannend was. Dankzij hen is er een steen verlegd in mijn rivier. En ik op mijn beurt wil mijn wijsheid, kennis en ervaring inzetten om een steen in jouw rivier te verleggen. Door met opstellingen aan het licht te brengen wat nog diep onder het oppervlak verborgen zit, wat de onderstroom bepaalt. Voel je welkom om daar mee aan de slag te gaan. Zelf, maar zeker niet alleen!

Bekijk mijn LinkedIn profiel.

Anita Lesman

Is dochter, moeder van twee pubers, zus, stiefmoeder, vriendin, sportvrouw, trainer, coach, trauma therapeut, manager, innovator.
In 1989 kwam ik voor het eerst in aanraking met NLP via een boek uit de bibliotheek en het fascineerde mij wat de invloed van gedachten op gevoelens zijn en omgekeerd. Jaren later, in 2002, werkte ik als manager en maakte ik via mijn werk kennis met organisatieopstellingen. Ik vond het indrukwekkend wat de opstellingen lieten zien en was er direct van overtuigd dat ik dat ooit ook wilde leren om zelf systeem opstellingen te begeleiden.
Omdat ik in 2010 graag mijn eigen coachingspraktijk wilde starten heb ik verschillende NLP opleidingen gedaan en daarnaast ook de NLP familie opstellingen opleiding en vervolgens de opleiding tot organisatie opsteller.
De verschillende opleidingen hebben mij enorm veel inzichten gebracht zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak. Het gaf mij waardevolle tools voor mijn werk als coach, trainer en als manager. In de loop der jaren heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld van leidinggeven en coachen waarbij systemisch kijken, voelen en ervaren centraal staan.
Met mijn ruime management ervaring en analytische blik doorgrond ik snel wat er in organisaties, in teams en bij individuen speelt. Waar de energie zit en ook waar sprake is van een energie lek.
Humor is voor mij onmisbaar voor het maken van contact en bij het onderzoeken en ontrafelen van vraagstukken.
Samen met Boudewijn verzorg ik de opleiding organisatieopstellingen en het programma 'leiderschap en het systeem'.
Bekijk mijn LinkedIn profiel.

Onze opleidingen zijn geaccrediteerd door het CRKBO en verschillende beroepsverenigingen.

Latitude opleidingen & advies is aangesloten bij de Ethische-Code van Phoenix opleidingen.