Boudewijn Lemstra en Ineke Geertsema oprichters van Latitude opleidingen

Boudewijn Lemstra

Is zoon, broer, vader, partner, stiefvader, stief-opa, hardloper, auteur, Camino-loper, drummer en 60.

In 2003 ben ik begonnen met NLP en zo in aanraking gekomen met het systemisch werken: familieopstellingen en organisatieopstellingen. Dat heeft me nooit meer losgelaten. Dit is het pad dat mij gekozen heeft….
‘De mooiste momenten in dit werk zijn de diepe stiltes die je soms kunt horen. Dan gebeurt er iets; daar moeten we zijn’.

Sinds die tijd staat het systemisch werken centraal bij alle gevolgde opleidingen en workshops. Systemisch werken in organisaties, ook met organisatieopstellingen, is inmiddels mijn specialisatie. Met een bedrijfskundige achtergrond en ervaring in diverse (ICT, relatiebeheer, projectleiding en OR)-functies leef ik me snel in in organisatievraagstukken. Ik werk veel in de begeleiding van teams, (groepen) professionals en het begrip ‘trauma in organisaties’. Maar ook met gebruik van structuuropstellingen: concreet en grijpbaar. In de zakelijke- en teamcoaching ben ik empathisch én recht door zee: je moet bij de wond zijn om te kunnen helen. Snel en to the point. De mens centraal.

Mijn eerste boek over organisatieopstellingen is in maart 2016 verschenen. Een praktische handleiding voor wat je er allemaal mee kunt: Eerste Hulp Bij Organisatievraagstukken.

Samen met Ineke Latitude opleidingen vormen, opleidingen geven volgens onze visie is een unieke ervaring.

Bekijk mijn LinkedIn profiel.

Ineke Geertsema

Is dochter, moeder, partner, oma, zus, stiefmoeder.

In 2003 ben ik gestart met een NLP-opleiding waar mijn kennismaking met familieopstellingen begon. Ik werd (aan)geraakt door het systemisch werken. Het boek ‘Vonken van verlangen’ heb ik direct gekocht en alleen al door het lezen werden mij dingen duidelijk over mezelf. ‘Oh, daarom….’

Vele opleidingen en workshops (NTI-NLP, Phoenixopleidingen, Hellinger Instituut) hebben mij verder gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling. Met steeds als basis de link met het systemisch werken. Welkom is het grootste woord wat ik mezelf heb kunnen geven.

Door een fikse burn-out ben ik goed gaan onderzoeken wat de reden daarvan was en wat ik vanaf dat moment wilde. In 2006 ben ik voor mezelf begonnen als coach na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt in administratieve, coördinerende en facilitaire functies.

In 2010 zijn Boudewijn en ik gestart met Latitude opleidingen. Opleidingen geven op onze eigen (wijze) manier.

Hier doe ik waar mijn hart ligt. Systemisch werken met mensen. Een tijdje meelopen met de deelnemers op hun weg.

Iedere opleidingsdag is bijzonder en het voelt als een groot cadeau dat ik dit werk kan doen.

Bekijk mijn LinkedIn profiel.

Jorien Weterings

Jongste van twee dochters, gelukkig met mijn geliefde Frodo en zijn zoon.

In 2017 kwam het systemisch werken met opstellingen min of meer bij toeval op mijn pad. Het voelde als thuiskomen: ik vond er de taal en de instrumenten die naadloos pasten bij wat ik altijd al voelde maar nooit kon duiden. Bij Latitude volgde ik de basis- en vervolgopleidingen Familieopstellingen en Organisatieopstellingen. Door de vele opstellingen die ik daar heb kunnen doen rondom de grote thema’s in mijn leven, kwam mijn eigen ontwikkeling in een ongemakkelijke maar prachtige, vervullende stroomverstelling. De mooiste les die me daaruit is bijgebleven: sta jezelf toe het ‘niet te weten’.

Na een pelgrimstocht van 2000 kilometer in 2018 zegde ik mijn baan als organisatieadviseur en facilitator bij de Rijksoverheid op om volledig voor mijn eigen bedrijf BROESLI te kunnen gaan. Als systemisch teamcoach liefst werk ik met de dynamiek en kracht van groepen. Voor uiteenlopende opdrachtgevers begeleid ik teamsessies in het kader van organisatieontwikkeling. Op zoek naar de verborgen dynamieken die de natuurlijke stroom voorwaarts belemmeren. Ook geef ik on- en offline workshops met opstellingen voor ondernemers, moeders, leidinggevenden en andere doelgroepen. Daarnaast kan je bij mij terecht voor individuele opstellingen met de BROESLI Blokken die ik speciaal voor dat doel heb ontwikkeld.

Vanaf januari 2021 zal ik bij Latitude als co-trainer naast Boudewijn de opleiding Organisatieopstellingen verzorgen, evenals de leergang Transformatief Leiderschap. Een geweldige kans om mijn passie voor het systemisch gedachtengoed en persoonlijke ontwikkeling ook met anderen te delen.

In mijn vrije tijd beoefen ik kung-fu en yoga, en ben groot liefhebber van mountainbiken, Zenmeditatie, Enlightenment Intensives en lange wandeltochten.

Bekijk mijn LinkedIn-profiel

Onze opleidingen zijn geaccrediteerd door het CRKBO en verschillende beroepsverenigingen.

Latitude opleidingen & advies is aangesloten bij de Ethische-Code van Phoenix opleidingen.