Boudewijn Lemstra en Ineke Geertsema oprichters van Latitude opleidingen

Boudewijn Lemstra

 

 

Is zoon, vader, partner, broer, stiefvader en opa, hardloper, auteur, Camino-loper, drummer en 63.

In 2003 ben ik begonnen met NLP en zo in aanraking gekomen met het systemisch werken: familieopstellingen en organisatieopstellingen. Dat heeft me nooit meer losgelaten. Dit is het pad dat mij gekozen heeft….
‘De mooiste momenten in dit werk zijn de diepe stiltes die je soms kunt horen. Dan gebeurt er iets; daar moeten we zijn’.

Sinds die tijd staat het systemisch werken centraal bij mijn werk en verder gevolgde opleidingen en workshops. Systemisch werken in teams en organisaties, ook met organisatieopstellingen, is inmiddels mijn specialiteit. Met een bedrijfskundige achtergrond en ervaring in diverse (ICT, relatiebeheer, projectleiding en OR)-functies leef ik me snel in in organisatievraagstukken. Ik werk graag in kortere of langere begeleiding van diverse (van management- tot zelfsturende- zelforganoserende- en scrum-) teams en professionals. In de zakelijke- en teamcoaching ben ik empathisch én recht door zee: je moet bij de wond zijn om te kunnen helen. Snel en to the point. De mens centraal. Zo werk ik ook als (agile)team- en organisatiecoach. Dienend leiderschap. Daarom zijn ook ons 'programma leiderschap en het systeem' en de vervolgopleiding 'Systemisch werken in teams en organisaties' speerpunten.

Mijn eerste boek over organisatieopstellingen is in maart 2016 verschenen. Een tijdloze, praktische handleiding voor wat je er allemaal mee kunt: Eerste Hulp Bij Organisatievraagstukken.

Sinds 2021 ben ik ook scrum-master, productowner en agile-leadership coach en ontwikkel instrumenten om daarmee systemisch te werken, om scrum-teams en agile-organisaties te begeleiden.

Samen met Ineke Latitude opleidingen vormen, opleidingen geven volgens onze visie is een unieke ervaring.

Bekijk mijn LinkedIn profiel.

Ineke Geertsema

Is dochter, moeder, partner, oma, zus, stiefmoeder.

In 2003 ben ik gestart met een NLP-opleiding waar mijn kennismaking met familieopstellingen begon. Ik werd (aan)geraakt door het systemisch werken. Het boek ‘Vonken van verlangen’ heb ik direct gekocht en alleen al door het lezen werden mij dingen duidelijk over mezelf. ‘Oh, daarom….’

Vele opleidingen en workshops (NTI-NLP, Phoenixopleidingen, Hellinger Instituut) hebben mij verder gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling. Met steeds als basis de link met het systemisch werken. Welkom is het grootste woord wat ik mezelf heb kunnen geven.

Door een fikse burn-out ben ik goed gaan onderzoeken wat de reden daarvan was en wat ik vanaf dat moment wilde. In 2006 ben ik voor mezelf begonnen als coach na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt in administratieve, coördinerende en facilitaire functies.

In 2010 zijn Boudewijn en ik gestart met Latitude opleidingen. Opleidingen geven op onze eigen (wijze) manier.

Hier doe ik waar mijn hart ligt. Systemisch werken met mensen. Een tijdje meelopen met de deelnemers op hun weg.

Iedere opleidingsdag is bijzonder en het voelt als een groot cadeau dat ik dit werk kan doen.

Bekijk mijn LinkedIn profiel.

Anita Lesman

Is dochter, moeder van twee pubers, zus, stiefmoeder, vriendin, sportvrouw, trainer, coach, trauma therapeut, manager, innovator.
In 1989 kwam ik voor het eerst in aanraking met NLP via een boek uit de bibliotheek en het fascineerde mij wat de invloed van gedachten op gevoelens zijn en omgekeerd. Jaren later, in 2002, werkte ik als manager en maakte ik via mijn werk kennis met organisatieopstellingen. Ik vond het indrukwekkend wat de opstellingen lieten zien en was er direct van overtuigd dat ik dat ooit ook wilde leren om zelf systeem opstellingen te begeleiden.
Omdat ik in 2010 graag mijn eigen coachingspraktijk wilde starten heb ik verschillende NLP opleidingen gedaan en daarnaast ook de NLP familie opstellingen opleiding en vervolgens de opleiding tot organisatie opsteller.
De verschillende opleidingen hebben mij enorm veel inzichten gebracht zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak. Het gaf mij waardevolle tools voor mijn werk als coach, trainer en als manager. In de loop der jaren heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld van leidinggeven en coachen waarbij systemisch kijken, voelen en ervaren centraal staan.
Met mijn ruime management ervaring en analytische blik doorgrond ik snel wat er in organisaties, in teams en bij individuen speelt. Waar de energie zit en ook waar sprake is van een energie lek.
Humor is voor mij onmisbaar voor het maken van contact en bij het onderzoeken en ontrafelen van vraagstukken.
Samen met Boudewijn verzorg ik de opleiding organisatieopstellingen en het programma 'leiderschap en het systeem'.
Bekijk mijn LinkedIn profiel.

Onze opleidingen zijn geaccrediteerd door het CRKBO en verschillende beroepsverenigingen.

Latitude opleidingen & advies is aangesloten bij de Ethische-Code van Phoenix opleidingen.