Basisopleiding familieopstellingen

Wat houdt de basisopleiding familieopstellingen in?

Je groeit op in je gezin van herkomst. Meestal met de biologische ouders.  Met of zonder broertjes of zusjes.  Het grotere geheel is de familie waar je uit voorkomt: het systeem van herkomst. Hier beginnen vanaf je geboorte jouw patronen zich te vormen.

Je hebt een plek en krijgt of neemt misschien een andere rol in het gezin. Die rol is op dat moment op jouw lijf geschreven: je hebt je aangepast aan voor jou precies de juiste plek in het gezin.

Maar dan ga je ontwikkelen. Je groeit op en uiteindelijk verlaat je het gezin. Toch zit jij vaak nog steeds in die rol, omdat je eigenlijk niet beter weet. Die rol blijft je achtervolgen. In je werk, met collega’s of een leidinggevende. In de relatie met je partner.

Alleen: je hebt nu een heel andere rol. Dit systeem zit totaal anders in elkaar dan dat van jouw gezin. Er kan dus heel anders op je gereageerd worden, misschien voel je dat wel eens, of zit je soms niet lekker in je vel bij deze mensen.  Niet gek natuurlijk,  jouw vertrouwde rol past waarschijnlijk helemaal niet in deze situatie. Je kunt je ervan losmaken. Hij heeft jou ooit gediend,  maar gaat nu tegen je werken.

Je bent je er dus wel bewust van dat iets jou belemmert,  om te groeien of  gelukkig te mogen zijn. Misschien is er soms een wat onveilig gevoel en ben je onbewust op zoek naar wat dat is. Daar gaat het over, in onze basisopleiding familieopstellingen.

Opleiding

In de basisopleiding familieopstellingen gaan we samen met jou uitzoeken welke plek jij in je gezin had. Waarom dat nodig was of gewoon zo is gegaan. Je ontdekt belangrijke inzichten.

Wij werken met jouw onderstroom, met jouw onbewuste. Deze laten we door middel van opstellingen naar boven komen om jou bewust te maken van waar je stond, waar je nu staat en waar je heen gaat.

(NB Het gaat in deze basisopleiding over de ‘basis’ van familieopstellingen, van het systemisch werk. Qua persoonlijke ontwikkeling kun je al veel hebben gedaan)

Je zult heel wat aha-erlebnissen en inzichten de revue laten passeren. Er zal opluchting zijn, meer lucht, licht en misschien kun je weer vrijuit ademen of valt er een enorme last van je schouders. Er zal afscheid genomen moeten worden van deze last om verder te kunnen met je leven. Alles om jouw leven te leiden zoals jij dat wilt en niet zoals je het altijd hebt gedaan. Die rol pas jij inmiddels allang niet meer.

Wat ga je leren?

In de basisopleiding familieopstellingen leer je wat familieopstellingen zijn en wat systemisch werken is. Je gaat persoonlijk en professioneel leren kijken naar situaties vanuit dit systemische perspectief.

Centraal hierbij staan de theorie van de familieopstellingen en jij samen met de praktijk van jouw eigen systeem van herkomst. Korte stukken theorie wisselen zich af met veel oefeningen en opdrachten in de vorm van opstellingen. Daarbij werken we met modules. Dit zijn korte stukken theorie die vaak met behulp van een ritueel of interventies kunnen worden ingezet bij opstellingen. Naast je persoonlijke ontwikkeling leg je ook de belangrijke basis voor je professie voor als je zelf wilt leren opstellen en/of systemisch gaat coachen. Leren door zelfervaring.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Voor iedereen die meer wil weten van deze ogenschijnlijk simpele methode, maar die ongelooflijk oplossingsgericht is. Je maakt kennis met de diepgang en de krachtige uitwerking  door het zelf te ervaren. Voor jezelf is het een enorme verrijking en ingang om verder te komen in je ontwikkeling. En beroepsmatig is het een enorme meerwaarde om te gebruiken voor je klant, je relaties, je coachees,  je collega’s of in je bedrijf.

De basisopleiding familieopstellingen is het fundament voor de vervolgopleidingen familieopstellingen en organisatieopstellingen, omdat je hierin de theorie en de systemische ontwikkeling van jezelf, door en door leert kennen: de basis van systemisch werken en alle opstellingen.

De opleiding is zowel voor particulieren als voor professionals, zoals coaches, trainers, organisatieadviseurs, loopbaanadviseurs, therapeuten, hypnotherapeuten, onderwijspersoneel, HRM adviseurs, managers, verander- en projectmanagers, (bedrijf)maatschappelijk werkers, begeleidingsdeskundigen, NLP-ers en voor hen die aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken. Een vooropleiding is niet noodzakelijk, wel de bereidheid om naar het eigen systeem van herkomst te kijken.

Velen gingen je al voor en waren enthousiast. Kijk bij de REVIEWS

DATA  |  KOSTEN  |  LOCATIE

DATA | KOSTEN | LOCATIE:

Info basisopleiding Familieopstellingen

“Er zal opluchting zijn, meer lucht, licht en misschien kun je weer vrijuit ademen of valt er een enorme last van je schouders.”

Gezin van herkomst

Moeder en kinderen

Onze opleidingen zijn gecertificeerd,
geaccrediteerd door het CRKBO
en diverse beroepsverenigingen.

‘Je weet pas waar je naartoe gaat als je weet waar je vandaan komt’.