Opleiding organisatieopstellingen

In onze opleiding organisatieopstellingen, ook wel systemisch werken in bedrijven, leer je het systemisch werken toe te passen met behulp van organisatieopstellingen. Ook hier is kennis van en ervaring met de basis van het systemisch werken (= familieopstellingen), van belang.

Inhoud opleiding organisatieopstellingen

Na een (basis)opleiding familieopstellingen, die je bij ons maar ook ergens anders gevolgd kunt hebben, leer je in de opleiding organisatieopstellingen nog meer systemisch te kijken naar werk- (organisatie-) en functioneringsvragen en om zelf organisatieopstellingen te begeleiden. Qua instrument en basisprincipes (binding, ordening, balans) verschillen organisatieopstellingen niet zoveel van familieopstellingen. Maar een belangrijk verschil tussen een familie en een organisatie is dat je kiest voor een organisatie waar je bij wilt horen terwijl je vanaf je geboorte automatisch hoort bij een gezin en familie. Vooral het toepassingsgebied, werk t.o.v. privé, is dus anders.

We gaan de mogelijkheden voor het toepassen van het systemisch werken met organisatieopstellingen uitgebreid behandelen.

Een greep uit de onderwerpen:

  • werken met teams
  • krachtenveldopstellingen
  • loopbaanopstellingen
  • consultatieopstellingen
  • onderwijsopstellingen
  • familiebedrijven
  • persoonlijk leiderschap
  • organisatietrauma's en -dynamieken
  • profit en non-profit

Verder is er veel ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek en specifieke toepassingsmogelijkheden. Ook leer je 1:1 werken met vloerankers en voorwerpen.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De opleiding organisatieopstellingen is voor iedereen die geïnteresseerd is in het toepassen van systemisch werken, kijken en denken binnen bedrijven en/of teams. Bijvoorbeeld projectleiders, consultants, trainers, (HRM)adviseurs, (bedrijfs)maatschappelijk werkers, begeleidingskundigen en coaches en die eerder ergens een (basis)opleiding familieopstellingen (zelfervaring en theorie) hebben gevolgd.

Voorkennis en ervaring

Onze opleiding organisatieopstellingen vereist, naast een uitgebreide kennis van systemisch werken (familieopstellingen), een bepaalde basishouding. Deze kennis en houding kun je hebben opgedaan bij onze basisopleiding familieopstellingen, of bij opleidingen familieopstellingen of systemisch werken bij andere instituten.

Aan de opleiding organisatieopstellingen zijn 48 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). (Zie praktische informatie)

Wij overleggen graag vooraf met je of jouw vooropleiding voldoende is om aan onze opleiding organisatieopstellingen deel te kunnen nemen.

Duur van de opleiding

De opleiding organisatieopstellingen duurt acht dagen en is verdeeld in twee blokken van drie dagen (vrijdag, zaterdag, zondag) en één blok van twee dagen (vrijdag, zaterdag).

We werken van 10.00 tot 17.00 uur.

DATA  |  KOSTEN  |  LOCATIE | PE-punten

Boudewijn heeft een boek geschreven over organisatieopstellingen: Eerste Hulp Bij Organisatievraagstukken. Systemisch werken in bedrijf en organisatie. Bestel het bij boekhandel Van der Velde (Libris)

Onze opleidingen zijn gecertificeerd
en geaccrediteerd door verschillende
beroepsverenigingen zoals NOBCO.
Wij staan ingeschreven in het CRKBO.