Opleiding organisatieopstellingen

In onze opleiding organisatieopstellingen, ook wel systemisch werken in bedrijven, leer je het systemisch werken toe te passen met behulp van organisatieopstellingen.

Inhoud opleiding organisatieopstellingen

Na een (basis)opleiding familieopstellingen, leer je in de opleiding organisatieopstellingen nog meer systemisch te kijken en om zelf organisatieopstellingen te begeleiden. Qua instrument en basisprincipes (binding, ordening, balans) verschillen organisatieopstellingen niet zoveel van familieopstellingen, vooral het toepassingsgebied is anders.  Een belangrijk verschil tussen een familie en een organisatie is dat de cliënt kiest voor een organisatie waar hij bij wil horen terwijl hij vanaf zijn geboorte automatisch hoort bij een gezin en familie.

We gaan de mogelijkheden voor het toepassen van het systemisch werken uitgebreid behandelen.

Een aantal onderwerpen zijn:

  • werken met teams
  • krachtenveldopstellingen
  • loopbaanopstellingen
  • onderwijs
  • familiebedrijven
  • persoonlijk leiderschap

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De opleiding organisatieopstellingen is voor iedereen die geïnteresseerd is in het toepassen van systemisch werken, kijken en denken binnen bedrijven en/of teams. Bijvoorbeeld projectleiders, consultants, trainers, (HRM)adviseurs, (bedrijfs)maatschappelijk werkers, begeleidingskundigen en coaches en die eerder een (basis)opleiding familieopstellingen (zelfervaring en theorie) hebben gevolgd.

Voorkennis en ervaring

Onze opleiding organisatieopstellingen vereist, naast een uitgebreide kennis van systemisch werken (familieopstellingen), een bepaalde basishouding. Deze kennis en houding kun je hebben opgedaan bij onze basisopleiding familieopstellingen, of bij opleidingen familieopstellingen of systemisch werken bij andere instituten.

Aan de opleiding organisatieopstellingen zijn 48 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). (Zie praktische informatie)

Wij overleggen graag vooraf met je of jouw vooropleiding voldoende is om aan onze opleiding organisatieopstellingen deel te kunnen nemen.

Duur van de opleiding

De opleiding organisatieopstellingen duurt acht dagen en is verdeeld in twee blokken van drie dagen (vrijdag, zaterdag, zondag) en één blok van twee dagen (vrijdag, zaterdag).

We werken van 10.00 tot 17.00 uur.

DATA  |  KOSTEN  |  LOCATIE | PE-punten

Boudewijn heeft een boek geschreven over organisatieopstellingen: Eerste Hulp Bij Organisatievraagstukken. Systemisch werken in bedrijf en organisatie. Bestel het bij bol.com.

Onze opleidingen zijn gecertificeerd
en geaccrediteerd door verschillende
beroepsverenigingen zoals NOBCO.
Wij staan ingeschreven in het CRKBO.