Praktijkdagen

In  2018 organiseerden Ineke en Boudewijn voor het eerst praktijkdagen. Twee dagen met (oud) deelnemers van opleidingen die weer eens opstellingen wilden meemaken en mogelijk oefenen met begeleiden. Het systemisch werk in de praktijk brengen.

De reden is dat we regelmatig de vraag kregen: we hebben wel behoefte aan om af en toe onder begeleiding te oefenen met opstellingen en het te hebben over systemische vraagstukken. Persoonlijk en zakelijk. Organiseren jullie ook terugkomdagen? Oefendagen? Opstellingendagen? Praktijkdagen? We hebben nu één of meerdere vervolgopleidingen bij jullie gedaan en willen graag meer. Willen verder.

Het zijn inspirerende dagen waarin zowel familie- als organisatieopstellingen worden begeleid en waarbij ook het ontmoeten een belangrijk onderdeel is.

Daar gaan wij mee verder.

Heb je bij Latitude opleidingen een (basis)opleiding familieopstellingen en/of organisatieopstellingen gevolgd en heb je behoefte er weer eens flink mee bezig te zijn? Zelf opstellen, een vraag inbrengen, misschien nog wat theoretische onderbouwing? Praten met en ervaringen uitwisselen met andere deelnemers? Je leiderschap pakken en zeker ook te oefenen? Kijken, voelen, ervaren, waarnemen?

Dat kan op onze praktijkdagen.  Een twee-daagse workshop voor maximaal 20 (minimaal 12) deelnemers. Wij begeleiden een aantal opstellingen waarna je vragen kunt stellen.  Daarnaast is er ruim de mogelijkheid om zelf te begeleiden of om alleen representant te zijn. We hebben twee ruimtes ter beschikking, werken in één grote of twee kleinere groepen en dus is er tijd voor veel opstellingen.

Heb je alleen de basisopleiding gevolgd? Geen probleem, je kunt uitstekend meedoen als representant, of een vraag inbrengen die door een andere deelnemer of één van ons wordt begeleid.  Zo kun je je ook even twee dagen weer helemaal ‘onderdompelen’.

Het is een mooie manier om in een groep samen bezig te zijn met deze prachtige methode, dit mooie werk en natuurlijk ook: elkaar weer te ontmoeten.

Data, locaties, kosten.

2024: 29 en 30 november. Lemmer, sporthotel Iselmar

2025: 5 en 6 juni. Langeboom, vergaderlocatie het Glaslokaal.

 

De kosten voor deze dagen zijn € 490.

Hieronder een review van de
praktijkdagen:

"Ik was  direct enthousiast toen Ineke en Boudewijn kwamen met het plan om praktijkdagen te organiseren.  Na de basisopleiding en de opleiding familieopstellingen gevolgd te hebben, ga ik regelmatig naar een opstellingsavond, maar heb het zelf begeleiden nog niet in de praktijk gebracht/kunnen brengen.  Ik hoopte voor mezelf weer een stapje verder te komen. Het was heel inspirerend om een paar dagen met gelijkgestemden weer de diepte in de gaan. Elke opstelling was weer heel bijzonder en je leert zoveel van elkaar. Je kon oefenen met waar je behoefte aan had, als representant, als begeleider of je kon een vraag inbrengen. Daardoor zat er veel variatie in het programma. We kregen weer meer handvatten over hoe je naar dingen kunt kijken en hoe je om kunt gaan met situaties die je kunt tegenkomen als beginnend begeleider. En ik kreeg voor mezelf weer inzichten in waar ik sta in mijn eigen proces. Dingen vielen op z’n plek en ik wist weer waarom ik daar was. Dank jullie wel, Ineke en Boudewijn, voor het organiseren van deze dagen op de jullie zo vertrouwde manier. Warm, relaxt en goed verzorgd. Voor mij waren deze dagen heel waardevol en ik hoop ook van harte dat jullie hiermee doorgaan. Het is fijn om zo te kunnen oefenen. Tot de volgende keer.”

Adriana