“Ik was direct enthousiast toen Ineke en Boudewijn kwamen met het plan om praktijkdagen te organiseren. Na de basisopleiding en de opleiding familieopstellingen gevolgd te hebben, ga ik regelmatig naar een opstellingsavond, maar heb het zelf begeleiden nog niet in de praktijk gebracht/kunnen brengen. Ik hoopte voor mezelf weer een stapje verder te komen.
Het was heel inspirerend om een paar dagen met gelijkgestemden weer de diepte in de gaan. Elke opstelling was weer heel bijzonder en je leert zoveel van elkaar. Je kon oefenen met waar je behoefte aan had, als representant, als begeleider of je kon een vraag inbrengen. Daardoor zat er veel variatie in het programma.
We kregen weer meer handvatten over hoe je naar dingen kunt kijken en hoe je om kunt gaan met situaties die je kunt tegenkomen als beginnend begeleider. En ik kreeg voor mezelf weer inzichten in waar ik sta in mijn eigen proces. Dingen vielen op z’n plek en ik wist weer waarom ik daar was.Dank jullie wel, Ineke en Boudewijn, voor het organiseren van deze dagen op de jullie zo vertrouwde manier. Warm, relaxt en goed verzorgd. Voor mij waren deze dagen heel waardevol en ik hoop ook van harte dat jullie hiermee doorgaan. Het is fijn om zo te kunnen oefenen.Tot de volgende keer.”

Praktijkdagen - Adriana

“8 dagen opstellen (en leren over het theoretische deel) heeft mij het volgende gegeven:
Binding: met mijzelf en de groep
Ordening: inzicht in de volgorde en de modules van het systemisch werk
Balans: ik heb veel gegeven en ook veel genomen
Ik ga naar huis met prachtige inzichten, weg / teruggegeven stenen, mijn genomen lot en leven en dat ‘het lege midden’ heel veel te bieden heeft. Dank allemaal!”
Sonja, Meijer, eigenaar Stiefgoed Haarlem

“Ik heb de basisopleiding familieopstellingen als geweldig ervaren, het blijft ook nu elke dag nog na genieten. Een feestje!!
Ik verheug me op de vervolg opleiding familieopstellingen in september.”
Diana Kraan Zeitler, ComeTrue

“Kon iedereen dit maar ervaren. Op het moment zelf is het niet altijd leuk, maar wat ben ik blij dat ik deze opleidingen gedaan heb. Ik gun dit iedereen.”

“Ik heb op een heel natuurlijke, warme manier geleerd om mijn plek in de wereld een beetje vanzelfsprekender te vinden.”

“In een vertrouwde fijne omgeving gebeurt er heel veel. Begeleid door Boudewijn en Ineke die veel aandacht hebben voor ieder individu.”

“Het is net alsof jullie elke vraag als een kado beschouwen. Zoveel aandacht en respect”.

“Wil je weten wie je was voordat je werd wie je nu denkt te zijn? Dan is dit echt een flabbergasting gave opleiding!”

“Het staat niet op de website…….
Via, via word ik geattendeerd op de website van Latitude. Mijn telefoontje met Boudewijn was voor mij teleurstellend. Ik wil organisatie opstellingen doen, hoe zo moet ik eerst familie opstellingen doen, of noem het de basis van systemisch werken, aldus Boudewijn. Maar daar had ik geen zin in! Mijn familie, daar zit het wel goed. Maar ja, je wilt wat, dus ik meld me na enige overdenking aan.
Een hele goede beslissing.

Binding, Ordening en Balans, de basis van het systemisch werk, het komt direct in het eerste weekend aan de orde en dan natuurlijk gelinkt aan je gezin van herkomst, de familie dus. Het is boeiend om mee te maken en nauwelijks na te vertellen.

Boudewijn en Ineke zijn op hun eigen wijze de spil van deze opleiding. Op een prettige manier begeleiden ze de groep mensen die elkaar bij de start niet kent en op de laatste dag nauwelijks afscheid van elkaar kan nemen; zo fijn is het om erbij te horen. Er wordt gezorgd voor veiligheid en respect.

Acht dagen worden we onder gedompeld in het systemisch werk, iedere dag heeft Ineke passende muziek. Inmiddels staan deze nummers op mijn telefoon zodat ik er, als ik dat wil en als het misschien eens nodig is, naar kan luisteren.

De website van Latitude opleidingen is prima, maar je kunt er niet terug vinden wat je er kunt ervaren.

Mijn aanmelding voor organisatie opstellingen is inmiddels gedaan. Het mag.”

Diverse - Annemarie Bergsma

“Ik word steeds meer fan van het systemisch werken en vind jullie een hele mooie, oordeelloze en dienende manier hebben waarmee jullie omgaan met de deelnemers en de stof. Hierdoor kan iedereen zichzelf ontwikkelen in zijn eigen kracht.

Jullie hebben allebei een eigen stijl en een eigen energie die deze opleiding draagt, hierdoor heb ik een heel breed beeld gekregen van hoe systemisch werk in te zetten valt. Ik heb elke keer op gevoel gekozen bij welke groep ik wilde oefenen en heb daardoor precies datgene gekregen dat ik nodig had.”

Mijzelf ontwikkelen - Wendy Tacoma

“Dit was mijn 2e opleiding bij Latitude opleidingen. Ik heb erg genoten van de familieopstellingen en ik wilde wel eens weten hoe dit m.b.t. organisaties in zijn werk zou gaan. De methode was me dus al duidelijk. Het was me het avontuur weer wel! Organisatie-energien staan natuurlijk niet los van persoonlijke energieen. Dus vaak heeft een organisatorische situatie te maken met de mensen die er werken en hun achtergronden. In de vervolgcursus organisatieopstellingen komen deze zaken nadrukkelijk naar boven. De cursus is een goede mengeling van theorie en praktijk en door de kleine groep mensen komt iedereen die wil aan bod bij allerlei opstellingen. Ik heb veel geleerd over mijzelf, mijn groepsleden en een aantal organisaties. De kennis is zeer waardevol en kan ik goed gebruiken in mijn werkpraktijk.”

Theorie en praktijk - Martijn Haan

“Deze opleiding is een uitstekende manier om via opstellingen onderstromen in organisaties inzichtelijk te maken zodat oplossingsrichtingen zich aandienen. Het heeft mij geleerd om als begeleider mijn hoofd uit te schakelen en af te gaan om datgene wat zich aandient in de opstelling. Een mooie manier om goed te leren kijken en luisteren en niet te interpreteren.”

De onderstroom - Anna Kok

“De opleiding Organisatie Opstellingen van Latitude opleidingen geeft je als leidinggevende inzicht in de binding die groepen medewerkers met elkaar hebben ten einde een professioneel team te kunnen vormen. En alwaar een ieder zijn / haar eigen plek heeft, om in relatie tot elkaar volgens de principes van geven en nemen in balans, zowel de persoonlijke als de organisatiedoelstellingen in de juiste richting te bewegen.”

Organisatieopstellingen - Ingrid Cornelissen