Procesbegeleiding als parallelproces

Als facilitator, coach, supervisor heb ik geleerd naast het leerproces wat je ingaat met je cliënt een parallelproces te laten meelopen. Een steeds terugkerende verwijzing naar het hier en nu, een grap, een verhaal. Dit dient om de cliënt te triggeren in: o ja, dit is er ook. En het zorgt ervoor dat de ontwikkelingsstap beklijft: er is een directe relatie tussen de 'heling' en het hier en nu.

Dagelijks bestaan

In ons dagelijkse, jachtige bestaan, is hier meestal geen aandacht, tijd of geld voor. We moeten verder, resultaat halen, presteren. De inhoud staat voorop. De leider heeft de meeste kennis en kunde en het organisatie- of teamdoel te scherp voor ogen. Steeds op de toekomst gericht. Geen tijd om terug te kijken, zelfs niet voor het hier en nu. Het primaire proces staat centraal.

Procesbegeleiding

Als procesbegeleider loop ik in het parallelproces mee naast het primaire proces. Van daaruit is aandacht voor de mens die de prestatie moet leveren. Hoe gaat het nu echt met je? Wat kan ik voor je doen? Wat heb je nodig?

Meer informatie

 

Voor meer informatie, een offerte of een vrijblijvende kennismaking, laat een bericht achter via contact of bel 050 – 85 11 742. Welkom.