Systemisch werken voor mediators

Een workshop waarin je inzicht krijgt in de mogelijkheden van systemisch werken met familieopstellingen & organisatieopstellingen voor mediators, zowel in de persoonlijke als arbeid-situatie. Daarnaast worden een aantal ingebrachte cases uitgewerkt en opgesteld zodat de mediator inzicht krijgt wat er speelt, wat zijn / haar beste positie is en wat mogelijk een goede benaderingswijze is.

Je leert expliciet niet zelf opstellen. Daar is meer voor nodig, dat is een vak apart. Je leert wel op een systemische manier te kijken naar situaties, bijvoorbeeld aan de hand van begrippen als binding, ordening en balans en wat de relatie is tussen de privé- en werksituatie.

Na een korte algemene theoretische uitleg van systemisch werken doen we een aantal ervaringsoefeningen.

Daarna zoomen we dieper in op de toepassingsmogelijkheden voor mediation, de praktijk van de mediator. Wat zijn bijvoorbeeld consultatieopstellingen, wat kun je met voorwerpen op tafel en met vloerankers.

Vervolgens werken we met ingebrachte cases waarbij de deelnemers als representant fungeren bij organisatieopstellingen en familieopstellingen. Vragen daarbij kunnen zijn: wat speelt er in deze situatie, is er beweging in het systeem te krijgen, wat is daarvoor nodig, wat zijn hulpbronnen of hindernissen, wie spelen een rol (op de achtergrond), wat gebeurt er als.....

De workshop systemisch werken voor mediators duurt één dag en wordt georganiseerd door één of meerdere mediators of intervisiegroep. Het is ook mogelijk in te passen in een bestaande workshop, training of opleiding. Er is dus geen mogelijkheid van open inschrijving.

Deze één-daagse workshop is door de MfN erkend als ‘aanbod Permanente Educatie’ en heeft 6 PE-punten in categorie 2 onder nummer 15898.

 

Wanneer

Data: deze workshop wordt op dit moment alleen aangeboden / georganiseerd door mediators die ons vervolgens vragen het programma te verzorgen. Mocht je belangstelling hebben en van mogelijke data op de hoogte gehouden willen worden, laat dat even weten via het contactformulier. Zodra een datum bekend is komt deze op de agenda met een link naar de organisator.

Locatie: wisselend, op locatie van degene die organiseert.

Minimaal acht deelnemers om de kwaliteit en persoonlijke aandacht te waarborgen.

Kosten: worden vastgesteld i.o.m. organisator.