Annemarie Bergsma

“Het staat niet op de website…….
Via, via word ik geattendeerd op de website van Latitude. Mijn telefoontje met Boudewijn was voor mij teleurstellend. Ik wil organisatie opstellingen doen, hoe zo moet ik eerst familie opstellingen doen, of noem het de basis van systemisch werken, aldus Boudewijn. Maar daar had ik geen zin in! Mijn familie, daar zit het wel goed. Maar ja, je wilt wat, dus ik meld me na enige overdenking aan.
Een hele goede beslissing.

Binding, Ordening en Balans, de basis van het systemisch werk, het komt direct in het eerste weekend aan de orde en dan natuurlijk gelinkt aan je gezin van herkomst, de familie dus. Het is boeiend om mee te maken en nauwelijks na te vertellen.

Boudewijn en Ineke zijn op hun eigen wijze de spil van deze opleiding. Op een prettige manier begeleiden ze de groep mensen die elkaar bij de start niet kent en op de laatste dag nauwelijks afscheid van elkaar kan nemen; zo fijn is het om erbij te horen. Er wordt gezorgd voor veiligheid en respect.

Acht dagen worden we onder gedompeld in het systemisch werk, iedere dag heeft Ineke passende muziek. Inmiddels staan deze nummers op mijn telefoon zodat ik er, als ik dat wil en als het misschien eens nodig is, naar kan luisteren.

De website van Latitude opleidingen is prima, maar je kunt er niet terug vinden wat je er kunt ervaren.

Mijn aanmelding voor organisatie opstellingen is inmiddels gedaan. Het mag.”