Gerben Nijholt

Als hobbyzeiler ken ik de waarde van het bepalen van de positie van je schip. 

Het navigeren heb nog op de ouderwetse manier geleerd. Op een kaart de positie bijhouden waarbij ik rekening hield met wind, stroming, koers en snelheid.

In slechte weersomstandigheden kwam daar de factor onzekerheid bij. Klopt het wel dat ik ben waar ik denk dat ik ben. Is de plek, de positie wel de juiste?

Een mooie metafoor voor systemisch werken. Wat is de invloed van mijn positie in mijn systeem van herkomst. Zowel privé als zakelijk.

Als manager heb ik in tientallen jaren vele opleidingen en trainingen gevolgd. Maar nooit was een training van diepere invloed om mij dan de opleidingen die ik heb gevolgd bij Latitude. 

De vakkundige, respectvolle humoristische wijze waarop Ineke en Boudewijn je “ mee nemen” in de wereld van systemisch werken maakt dat je na een eerste ervaring bij Latitude niet meer anders wilt. Familie opstellingen en organisatie opstellingen in de breedste zin van het woord komen aan bod.

De inzichten die zij je (mee)geven en die je deelt en ervaart met de medecursisten brengen velen en ongeëvenaarde groei. Persoonlijk maar ook in werk. Ik zeg altijd dat de ervaringen, opgedaan, in de opleidingen bij Ineke en Boudewijn ervoor hebben gezorgd dat in zintuigelijk scherpzinniger ben geworden. Ineke en Boudewijn hebben mij geholpen “de vitrages “ voor mijn ogen opzij te schuiven. Ik ervaar persoonlijke rust door de opgedane kennis en ervaringen rond mijn eigen familiesysteem maar kan ook op mijn werk medewerkers oplossingen bieden die ik vroeger niet zag.

Gerben Nijholt (Gemeente Opsterland)