Myra Eeken-Hermans

Ruim tien jaar geleden kwam ik in aanraking met familieopstellingen. Tot dan had ik mijn mening al gevormd: wat je niet kunt beargumenteren, bestaat niet. In een weekend masterclass Opstellingen beleefde ik echter de ene na de andere verbazing. Wow, hoe kan dit? Systemisch kijken. “Oh je bedoelt zeker systemátisch kijken?” zei mijn overgetrainde hoofd. Nee, we bedoelen systémisch kijken. Zaken ordenen volgens algemene systemen. En zien wat er anders is. Wie of wat wordt uitgesloten. Laten beleven wat er gebeurt. Voelen. En wat dat dan zegt over de situatie, over jou. Het zien heelt. Soms meteen duidelijk, soms heel subtiel later, soms op een heel andere manier.

Dat weekend heeft mij absoluut  ‘open’ gezet voor mijn intuïtie. Vanaf dat moment heb ik me beschikbaar gesteld als representant in familie- en organisatie-opstellingen. Razend interessant wat er allemaal gebeurt in diverse opstellingen. Letterlijk mijn gevoel volgen. Daar wilde ik méér van. Het heeft echter tien jaar geduurd voordat ik Ineke begin 2019 tegenkwam en de stap durfde te zetten om met in te schrijven voor de opleiding Familieopstellingen Basis en later Organisatieopstellingen.

Ineke en Boudewijn geven veiligheid tijdens de intensieve processen die we in die acht opleidingsdagen met de hele groep doormaken. Ze hebben een fijne, uitnodigende en zorgzame energie. Daarbij laten ze ieder zijn/haar proces gaan, zonder ingrijpen, maar houden ze het leerproces en de anderen goed in de gaten. Het schuurt, het huilt, het heelt. Soms een knuffel, soms een duwtje. Eigenlijk zijn er geen woorden voor, dus maak ik er zelf een die ik goed kan voelen: Het fijnt! En: het smaakt naar meer J.

Gevolgd/te volgen:

  • Familieopstellingen Basis: sept/okt/nov 2019
  • Organisatieopstellingen: jan/maart2020